Peti Simpozijum mladih umetnika večeras u galeriji Narodnog muzeja !!!

  • Autor: Ljubica Sokić

09/08/2019

ČAČAK – Peti simpozijum mladih umetnika, odnosno tradicionalna izložba studenata fakulteta umetnosti biće otvorena večeras u 19 časova u galeriji Narodnog muzeja, najavili su danas organizatori, Ivan Đurović, Aleksandra Majstorović i Marija Marković. 

trong>Manifestaciju će otvoriti  njihova muzička gošća, Anđela Todorović (sopran) koja će izvoditi solo pesme francuskih, nemačkih i ruskih autora.

Prema rečima Aleksandre Majstorović, apsolventa FLU u Beogradu, čiji će radovi, između ostalih biti izloženi, ideja ovog simpozijuma je da okupi talentovane, uspešne mlade umetnike iz različitih umetničkih oblasti, koji već izlaze na svoje scene.

„Veoma je bitno da im se pruži mogućnost da kroz razčličite vidove umetnosti unaprede svoje lično saznanje, da im se pruži prilika da budu vidljivi u našem gradu i time obogate njegov kulturni sadržaj. Snažne ideje, koje su povezale mene i moje kolege, organizatore ovog simpozijuma Ivana Đurovića (dipl. slikar)  i Maju Marković (student FLU-a, smer slikarstvo), takođe, će biti predstavljene dok traje ova izložba“, kaže ona za naš portal.


 Diplomirani slikar i jedan od organizatora, Ivan Đurović ističe da će čačanska publika u periodu od 14. do 28. avgusta 2019. moći da uživa u umetničkim radovima različitih vrsta umetnosti.

„U pitanju je grafički dizajn, vajarstvo, slikarstvo, savremeno odevanje, fotografija, primenjeno vajarstvo, industrijski i modni dizajn proizvoda od kože, grafika i knjiga“, kaže on.  

Marija Marković navodi da će zaljubljenici u umetnost 24. avgusta u 19 časova imati priliku da uživaju u izlaganju poetičara, pisaca i pesnika, u prostorijama Galerije Narodnog muzeja. 

„Zatvaranje izložbe biti obeleženo projekcijom umetničkog filma u dvorištu Muzeja 28. avgusta sa početkom u 21 čas“, najavila je ona.

Organizatori su se zahvalili  direktorki, Narodnog Muzeja Delfini Rajić, koja je odobrila čitav projekat i predstavnicima grada Čačka jer su pružili finansijsku podršku.

„Takođe želimo da spomenemo KZM i dizajnere Filipa Jerotijevića i Aleksandra Radosavljevića koji su svojim zalaganjem učinili projekat potpunim.Nadam se da ćete uživati u programu i novom konceptu izlaganja“, poručili su Aleksandra, Marija i Ivan.

VESTI GRADA ČAČAK