Od posledica zaraze koronavirusom u čačanskoj bolnici preminuo pacijent iz Ivanjice !!!

  • Autor: Ljubica Sokić

14/08/2020

ČAČAK – Od posledica zaraze koronavirusom u čačanskoj bolnici preminuo je pacijent iz Ivanjice, V.Č. star 85 godina.

trong>Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovana su 44 bolesnika. U protekla 24 časa na bolničko lečenje primljena su 3 pacijenta, a u respiratornom centru, gde su hospitalizovani oboleli sa teškom kliničkom slikom, nalazi se 7 lica, od kojih je troje priključeno na mehaničku ventilaciju.

U minulom danu u prijemno – trijažnoj ambulanti te zdravstvene ustanove, sa simptomima i znacima kovid infekcije pregledano je 36 osoba, a na kućno lečenje upućeno je njih 12.


Iz Radnog tima za praćenje epidemije u Čačku obaveštavaju sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, ulica Braće Novičić br.2.

Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID – 19, dodaju iz ovog tela.

VESTI GRADA ČAČAK