Dobitnica nagrade za skulpturu „Sreten Stojanović“ je Aleksandra Majstorović iz Čačka !!!

  • Autor, foto: Ljubica Sokić

27/06/2019

Beograd/Čačak– Apsolvent vajarstva, Aleksandra Majstorović iz Čačka, koja je svoje radove izlagala na godišnjoj izložbi FLU,  dobitnica je nagrade za skulpturu „Sreten Stojanović“ koja joj je uručena u prostorijama Galerije te visokoškolske ustanove.

trong>Žiri su činili profesori i saradnici Fakulteta likovne umetnosti, a priznanja nisu izostala ni za studente slikarskog i grafičkog smera, kao i odseka za Nove medije, kaže Aleksandra.

Prema njenim rečima, priznanje joj je dodeljeno za, kako navodi, veliku skulpturu.

„Od velike važnosti za jednog umetnika je da se oproba u ovom formatu. Dugo sam radila male skulpture, a ovo je prva većih dimenzija. Sa veličinom dela nameće nam se više pitanja koja postavljamo sebi“ kaže Aleksandra za naš sajt ne precizirajući na koje nedoumice traži odgovore.

Fizički je veoma zahtevna izrada skulpture velikog formata, počev od materijala pa sve do njenog finiširanja, objašnjava ona.


„Ovo delo sam radila u gipsu. Čekala sam da želira i u tom trenutku sam je direktno vajala u njemu. Forma je čista i jasna, a skulptura predstavlja savršeno-nesavršenu žensku nogu“, pojasnila je talentovana umetnica.

Inače, nagrađeni radovi biće izloženi u Galeriji FLU do 13. jula, a svi zainteresovani ih mogu videti radnim danima u periodu od 10 do 20 časova i subotom od deset do četrnaest sati.

VESTI GRADA ČAČAK