Zbog čestih kiša velike poplave u Moravičkom okrugu !!!

  • Autor, foto : Ljubica Sokić

18/06/2020

ČAČAK, LUČANI, GORNJI MILANOVAC – Zbog obilnih padavina u proteklom periodu, a najviše juče došlo je do plavljenja kuća, pomoćnih objekata i poljoprivrednog zemljišta, a saobraćaj je prekinut na Ibarskoj magistrali u mestu Mlakovac.


Foto – RADIO D- Lučani

Na području lučanske opštine cele noći je trajala borba sa polavama, a zbog izlivanja reke Bjelice i njenih pritoka Dragačice i Tijanjske reke.U Guči je pod vodom oko 80 kuća, sredja škola i Sportski centar, kaže zamenik predsednika opštine Lučani, Miloš Jovičić.

„U Viči je više od 30 stambenih objekata poplavljeno, a na celoj teritoriji opštine je uvedeno vanredno stanje“, kaža on za naš portal.

Meštani kažu da je su i ovu noć proveli u strahu i da su iznosili iz kuća ono što se spasiti moglo. Oni ocenjuju da je Bjelica duboka oko pet metara, a štetu nisu sanirali ni od prethodnih poplava.

„Kiša je padala jakim intenzitetom, a nekoliko kuća je ugroženo i klizištima“, navode oni.


Oni dodaju da je oštećena putna infrasruktura, u prekidu je saobraćaj na putu Lučani – Guča, a više od 20 mostova je poplavljeno i ne zna se koliki je stepen oštećenja.

„Takođe, upod vodom su i nekategorisani putevi u gornjem Dragačevu“, kažu meštani.

Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević kaže da se izlila i reka Despotovica od Mlakovca do Brđana.

„Voda je prodrla u oko 15 kuća na području Milanovca, a neke najugroženije smo evakuisali. Štab zaseda i najverovatnije čemo u toku dana uvesti vanrednu situaciju“, rekao je on za naš sajt.

Na Ibarskoj magistrali, deonica Čačak-Gornji Milanovac, u mestu Mlakovac, obustavljen je saobraćaj usled izlivanja reke Despotovice, dok je na Ibarskoj magistrali, na delu kod kružnog toka Dići, usporeno je odvijanje saobraćaja usled izlivanja reke Ljig.

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA ČAČAK