U Mionici otvorena izložba slika Međunarodne likovne kolonije „Ribnica“ !!!

  • Autor/foto : Ljubica Sokić

24/09/2018

[views]

MIONICA – U Galeriji Kulturnog centra Mionica prethodnog vikenda je otvorena izložba slika Međunarodne likovne kolonije „Ribnica“. Ova smotra okupila je osamnaest umetnika iz Rusije, Litvanije, Slovenije i Srbije koji su u prelepim mioničkim predelima uživali i stvarali do juče

trong>Prema rečima učesnika, izuzetni prirodni predeli i bogata istorija mioničkog kraja podstakla je njihov stvaralački impuls i inspiraciju.

-Zahvaljujem se svim umetnicima koji su učestvovali u likovnoj koloniji „Ribnica“ i maksimalno se trudili da oslikaju kvalitetna dela koja će ostaviti u Mionici. Predivan grad, predivna priroda, gostoprimstvo, sve su to razlozi zašto su mnogi od ovih umetnika poželeli da se vidimo na istom mestu i naredne godine. Nadam se da će ova divna međunarodna kolonija sledeće godine okupiti značajna imena likovne scene Srbije i okruženja – rekao je Miloš Mandić prilikom otvaranja izložbe.

Na likovnoj koloniji su učestvovali: Natalija Baženova (Himki, Rusija), Dragoslav Višekruna (Novi Sad, Srbija), Jurij Ivetko (Moskva, Rusija), Goran Jovanović (Knjaževac, Srbija), Damjan Martinović (Sremska Mitrovica, Srbija), Predrag Milošević (Beograd, Srbija), Jugoslav Ocokoljić (Beograd, Srbija), Ana Remiga (Himki, Rusija), Svetlana Rudjagina (Himki, Rusija), Milan Stašević (Beograd, Srbija), Tijana Stašević (Beograd, Srbija), Vesna Stašević (Beograd, Srbija), Tomislav Suhescki (Vršac, Srbija), Ljuba Hahonina (Ljubljana, Slovenija), Sergeja Hahonina (Ljubljana, Slovenija), Evaldas Šemetulskis (Litvanija, Viljnus), Šandor Šlajf (Veternik, Srbija) i Zoja Šubina (Sankt Peterburg, Rusija).

Izložba radova biće otvorena do kraja oktobra u Galeriji Kulturnog centra u Mionici. Inače, Koloniju je organizovao Kulturni centar Mionica u saradnji sa osnivačem poznate Međunarodne umetničke kolonije “Kolut Mandić“ iz Banje Junaković kome je pripala čast da otvori izložbu

SRBIJA GRADOVI