U Kovid ambulanti DZ u Smederevskoj Palanci raste broj prvih pregleda i novozaraženih-Imunizacijom obuhvaćeno 14,4 % odraslog stanovništva !!!

  • Izvor: TV Jasenica

04/03/2021

Smederevska Palanka- Juče je registrovano 12 pozitivnih odraslih pacijenata i jedno dete. Revakcinisano je 8 % punoletnih stanovnika Palanke.

Poslednjih dana u Srbiji u Kovid ambulantama Doma zdravlja primetan je veći broj osoba sa simptomima koronavirusa. U Kovid ambulanti Doma zdravlja u Smederevskoj Palanci raste broj prvih pregleda i novozaraženih. Uglavnom se javljaju osobe mlađe starosne dobi bez težih kliničkih slika. 2. i 3. marta obavljeno je 34 odnosno 27 prvih pregleda od kojih je 7 odnosno 12 pacijenata pozitivno. Tokom prethodna dva dana bilo je pozitivno 2 deteta, prenosi portal  TV Jasenica.


Radno vreme Kovid ambulante je od 9 do 17 časova. Ako bude bilo potrebe, radno vreme će biti produženo, lekari će raditi od 7 do 20 časova. 
Imunizacija stanovništva S. Palanke teče bez problema i obavlja se kako pristižu vakcine iz nadležnog Zavoda za javno zdravlje. Vakcinacijom je obuhvaćeno 14,4 % odraslih osoba, od čega je 8 % primilo i drugu vakcinu. Od početka imunizacije je dato 8 200 vakcina. 
Prema rečima v. d. direktora Doma zdravlja, Dr Milana Matejića, možemo očekivati mirnije leto, ali i dalje je obavezno pridržavanje propisanih epidemijskih mera. 

SRBIJA GRADOVI