U Gornjem Milanovcu nema novoobolelih od korona virusa !!!

  • Izvor: O.G,Milanovac

22/03/2020

Gornji Milanovac- U Gornjem Milanovcu i dalje samo jedan registrovan slučaj korona virusa. Lice zaraženo ovim virusom na teritoriji naše Opštine nalazi se na kućnom lečenju, u samoizolaciji, i u dobrom je stanju.„Napominjem da je broj lica koja se nalaze u samoizolaciji i dalje 58, i da u toku jučerašnjeg dana nismo primetili da je dolazilo do kršenja mera samoizolacije

Što se tiče lica starijih od 65 godina imali smo jedan slučaj kršenja zabrane izlaska iz kuće. “ – rekao je predsednik Opštine Dejan Kovačević.
Na republičkom nivou doneta je odluka da takva lica neće biti krivično gonjena već će im po novoj uredbi Vlade Republike Srbije biti izrečena prekršajna prijava sa novčanom kaznom u iznosu od 50 – 150 hiljada dinara.
„Takva lica se odmah sprovode kod sudije za prekršaje i izriče im se mandatna kazna plus kazna kućnog pritvora. Za pravna lica ta kazna iznosiće 500 hiljada do milion i po dinara“ – objasnio je Kovačević. Tokom policijskog časa došlo je do privođenja jednog lica sa teritorije Čačka koje je zatečeno na teritoriji naše opštine i njemu je izrečena mandatna kazna od 50 hiljada dinara.
Predsednik Opštine još jednom je naglasio da građani naše opštine nemaju razloga da stvaraju zalihe namirnica, jer će u narednom periodu, kao i do sada, sve prodavnice biti redovno snabdevene.
Apel građanima da ne pale vatru


Predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je u toku jučerašnjeg dana na teritoriji naše opštine bilo 7 požara na otvorenom.
„To znači da su naši građani palili vrzine i strnjike. Apelujem na sve ljude koji obrađuju zemlju, koji se bave poljoprivredom da nikako ne dovode sistem u ovakvu situaciju, to je inače zabranjeno, ali u ovoj situaciji to je preopterećenje, jer naša vatrogasna jedinica pored svih ostalih obaveza koje sada ime ne može to da postigne. Juče je 7 puta morala da interveniše. Ovakvo ponašanje ćemo najstrožije kažnjavati.“ – rekao je Kovačević.
On je dodao da je juče formiran još jedan štab „Volonteri 65+“ u kome je i načelnik Vatrogasno spasilačke jedinice i načelnik MUP, te da je sada primarno da se izborimo sa situacijom koja nam preti zbog zaraze korona virusom, tako da su sada svi resursi usmereni u tom pravcu.
„Vatrogasci će staviti svoja vozila na raspolaganje kako bi se najstarijima na kućnu adresu dostavili lekovi i hrana, a ne da imamo 7 intervencija zbog nečijeg neodgovornog ponašanja. To je previše i za mirnodopske uslove.“ – rekao je predsednik opštine.

SRBIJA GRADOVI