Otvoren 86. Sajam poljoprivrede u Novom Sadu !!!

  • Autor: Ljubica Sokić

14/11/2018

GORNJI MILANOVAC – Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, u nedelju je, po 86. put, otvorio kapije za sve zainteresovane posetioce.

trong>I ove godine, priliku da posete sajam, imaće i privrednici iz naše opštine. Šef kancelarije za poljoprivredu Milka Nedeljković rekla je da je poseta milanovačkih poljoprivrednika zakazana za utorak, 14. maj.

„Ove godine planirana je poseta 70 poljoprivrednih proizvođača sa teritorije naše opštine. Organizovana je poseta sajmu, sajamskim izložbama, kongresnim dešavanjima, kroz koje će poljoprivredni proizvođači moći da prisustvuju edukativnim radionicama i konferencijama, čime će moći da razmene iskustva sa predstavnicima resornih ministarstava, osiguravajućih kuća, kompanijama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Nadam se da će se sajam pokazati korisnim za privrednike iz Gornjeg Milanovca i da će moći da ostvare benefite“, istakla je Milka Nedeljković.


Planirano je i predstavljanje Kancelarije za poljoprivredu opštine Gornji Milanovac, u okviru pres-konferencije, na temu Zadrugarstva, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, Ministarstvom zaduženim za regionalni razvoj i Zadružnim savezom, ali i predstavljanje Kancelarije lokalne samouprave opštine Gornji Milanovac, kao lidera u agrobiznisu.

Međunarodni sajam poljoprivrede, modernim konceptom podstiče međudržavnu i privrednu saradnju, integriše unapređenje znanja, proizvodnje i razvoj nauke. Uz to, promoviše značaj inovacija i predstavlja sintezu iskustva i dostignuća u srpskoj poljoprivredi. Snažna je podrška privredi Srbije, a njegov doprinos i značaj meri se uspesima izlagača koje ostvaruju pod krovom Novosadskog sajma.

SRBIJA GRADOVI