Na teritoriji opštine Ljig danas je proglašena vanredna situacija !!!

  • Autor: Ljubica Sokić

25/07/2020

LJIG – Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti COVID-19, na teritoriji opštine Ljig danas je proglašena vanredna situacija.

trong>Donet je i niz posebnih mera zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, među kojima je rad ugostiteljskih objekata, primena svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja, dezinfekcija.

– Apelujem na sve građane da se pridržavaju mera koje je propisala Vlada Republike Srbije, a mi ćemo kao Štab za vanredne situacije učiniti sve shodno našim mogućnostima da zaštitimo svoje sugrađane – rekao je predsednik opštine Ljig, Dragan Lazarević.

Od 56 radnika ljiškog Doma zdravlja, van službe je njih 12 od kojih su troje lekari. Prema rečima direktora ljiškog Doma zdravlja, Miroslava Jovančevića svi radnici doma zdravlja su zaraženi po perifernim kontaktima, odnosno niko nije dobio virus u samoj ustanovi.


– Za 24 dana jula registrovano je 45 pozitivnih lica na virus korona, dok njih 35 čeka na rezultat PCR testa. Imali smo i jedan smrtni slučaj od posledica korone – naveo je on.

Prema njegovim rečima šest radnika iz ove ustanove su pozitivni na koronavirus, ali, uprkos otežanim uslovima, Dom zdravlja funkcioniše.

„Pregrupisali smo kadar, dva mlada lekara u kovid ambulanti primaju lica sa koja sumnjaju na infekciju. Imamo dovoljno opreme i testova i u saradnji sa valjevskom bolnicom izlazimo na kraj sa novonastalom situacijom“, naveo je Jovančević.

SRBIJA GRADOVI