GORNJOMILANOVAČKI Kulturni centar kupuje digitalne monitore koji će zameniti klasične plakate !!!

  • Izvor/foto : gminfo.rs

12/08/2018

[views]

Milanovački Kulturni centar dobio je milion i 800 hiljada dinara na osnovu projekta na konkursu Filmskog centra Srbije za kupovinu digitalnih monitora koji će zameniti klasične plakate i druge objave programa u holu i izlogu Doma kulture.

trong>Potpisivanje ugovora o prebacivanju novca, raspisivanje javne nabavke i kupovinu monitora, direktor ove ustanove Dragan Arsić, očekuje u brzom roku. Na taj način, digitalizacija osnovne i prateće filmske opreme milanovačke bioskopske scene biće zaokružena.

– Spajanjem nekoliko ekrana, u staklenom delu Doma kulture, dobićete informacije za celokupan program Kulturnog centra. Mi smo već postavili jedan smart ekran koji sugrađanima sada dosta znači kao izvor informacija o sadržajima koji su na programu u Kulturnom centru, jer se brzo smenjuju – kazao je Arsić.

Pravi digitalni monitori kojima neće smetati jačina kontra svetla trebalo bi da stignu nakon kupovine za milion i 800 hiljada dinara. Ovaj novac milanovački Kulturni centar dobio je konkurišući u Filmskom centru Srbije. Sledi potpisivanje ugovora za njegovo prebacivanje, raspisivanje javne nabavke kao i sama kupovina. 

– Samim tim došlo bi do završetka digitalizacije našeg bioskopa. Da podsetim da smo putem projekta dobili i 3D opremu, pre nekoliko godina smo dobili pokretni bioskop … U rešenju Upravnog odbogra Filmskog centra Srbije piše da je bioskop Kulturnog centra jedan od najaktivnijh, što je pohvalno za sve nas… – rekao je Dragan Arsić.

Uz najsavremeniju tehniku koja je došla sa rekonstrukcijom i dogradnjom Doma kulture, projektore za 3D filmove, prateću opremu i nove digitalne monitore, publiku bi na jesen trebalo da dočeka jedan od najboljih audiovizuelnih doživljaja u regionu. Mada, ističe Arsić, ni tokom tzv „mrtve sezone“, u sred leta, bioskop ne oskudeva sa posetiocima. Samo za projekcije filma Hotela Translivanija dnevno prodaju i do 300 ulaznica.

SRBIJA GRADOVI