Danas počela Šilopajska panorama u gornjomilanovačkom kraju!!!

  • Izvor: gminfo.rs

20/07/2018

[views]

G. Milanovac-Udruženje za održivi razvoj sela “Šilopajska panorama” pod pokroviteljstvom opštine Gornji Milanovac četvrtu godinu za redom organizuje turističko-kulturnu manifestaciju “Dani Šilopajske panorame”. Manifestacija je počela danas i trajaće do nedelje, 22. jula. Prema bogatom programu koji supredstavili organizatori, na “Šilopajskoj panorami” i ove godine biće zastupljeni kulturni, sportski, gastronomski i turistički sadržaji.

trong>Danas su održane dve fudbalske utakmice (u 16.00 i 18 časova), u 19.30 časova zvanično je otvaranje manifestacije, dok je „Muzičko povečerje pod Rudnikom – Zapevajmo pesme naše“ počelo u 20.00 časova. Učestvuju: Gordana Lazarević, Biljana Jevtić, Aco Ilić, Novica Negovanović, Radoslav Đoni Ponjavić…

Sutradan, 21. jula, od 9.00 časova počinje takmičenje u spremanju lovačkog gulaša od divljači, dok je proglašenje pobednika u 14.30 časova. U fiskulturnoj sali stare škole biće organizovana škola streljaštva u organizaciji Streljačke družne „Dragan Jevtić – Škepo“, dok u porti crkve Svetog Nikole od 10 časova počinje svečano otvaranje izložbe slika. Pored izložbe nalaziće se i „Mala škole slikanja“, na kojoj će učestvovati najmlađi likovnjaci iz OŠ „Arsenije Loma“, OŠ „Takovski ustanak“ i Kulturnog centra iz Gornjeg Milanovca. Škola „Radio veza“ počinje u 12.00 časova u porti u kojoj će se obučavati budući najmlađi radio-amateri. Prva polufinalna fudbalska utakmica održaće se u 16.00 časova, druga u 18.00 časova.

Završni, treći dan, u nedelju, počeće jutarnjom liturgijom u hramu Sv. Nikole u Šilopaju, od Železničke stanice u Gornjem Milanovcu voziće se biciklistička trka trasom stare pruge G. Milanovac – Srčanik- Šilopaj, škola streljaštva je opet od 10 časova u školi.

Biće organizovan i „Bajk fest trasom stare pruge“, u cilju promocije nove zelene biciklističke staze Gornji Milanovac – Ugrinovci, u dužini od 24,7 km.
– Okupljanje biciklista ispred Železničke stanice 8:30-08:45
– Pozdravni govor predstavnika Opštine i organizatora 8:45-09:00
– Polazak kolone prema Železničkoj stanici Srčanik 9:00
– Odmor i osveženje za učesnike u Srčaniku 9:30-09:45
– Polazak karavana prema Šilopaju 9:45
– Kratko zadržavanje kod Crkve brvnare „Sv. Nikola“, Ljutovnica 10:15
– Završni skup ispred Crkve „Sv. Nikole“, Šilopaj 10:15-15:00
(Osveženje i posluženje tradicionalnim jelima šilopajskog kraja)
– Polazak karavana prema Gornjem Milanovcu 15:00

Vrhunac manifestacije je u školskom dvorištu kada će biti Izložba tradicionalnih jela šilopajskog kraja, naravno, sa degustacijom. Tada se dočekuju i biciklisti. Uz prisustvo visokih funkcionera Ministarstva poljoprivrede i opštine u 11.00 časova svečano će se potpisati Ugovor o stvaranju mešovite voćarsko-stočarske zadruge „Šilopaj“

Finalna fudbalska utakmica i proglašenje pobednika turnira zakazani su za 17.00 časova.

Organizatori ove manifestacije su: Udruženje „Šilopajska panorama“, Lovačko udruženje „Vojvoda Milan Obrenović“, Lovačko društvo „Rudnik“, Mesna zajednica Šilopaj, Fudbalski klub Šilopaj, Kulturni centar Gornji milanovac, Turistička organizacija opštine, Crkvena opština Šilopaj. Generalni pokrovitelj je Opština Gornji Milanovac.

SRBIJA GRADOVI