U SPORTSKOJ SALI U DESPOTOVCU ODRŽAN BOŽIĆNI TURNIR MESNIH ZAJEDNICA U FUTSALU

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Despotovac- Tradicionalno, godinama unazad, u organizaciji Sportske organizacije Despotovca, u sportskoj hali u Despotovcu, oko božićnih i novogodišnjih praznika, organizuje se Božićni turnir mesnih zajednica u futsalu.

Foto: gradskevesti.com

Turnir koji je počeo 22. decembra 2022. godine, uspešno je završen 05. Januara 2023. godine, pobedom ekipe Mesne zajednice Stenjevac. Pored seniorske kategorije u kojoj je učestvovalo sedamnaest ekipa, takmičenje je imalo i nekoliko mlađih kategorija sa ukupno trideset i jednim timom, među kojima su se istakli najbolji. U kategoriji belih pčela pobedila je Ekipa 4, kategoriju cicibana je osvojila ekipa MSB, najbolji petlići ekipa Zlatna mušmula, u kategoriji pionira STR Suza i najstariju mladju, kategoriju kadeta je osvojila ekipa Stenjevca. Nagrađeni su i najistaknutiji pojedinci.

Na ovogodišnjem turniru je odigrano 120 utakmica, nastupilo ukupno 232 deteta i oko 160 seniora. Turnir je bio rekordan kako po broju takmičara tako i po posećenosti, u proseku je bilo oko sedamsto gledalaca u dvanaest dana, a finale je gledalo preko hiljadu ljudi. Ulaznice nismo naplaćivali ali smo zato za sve posetioce obezbedili posluženje u vidu čajeva. Zbog promocije sporta i omasovljenja mladih, svako dete koje je učestvovalo je dobilo medalju, a najbolje ekipe i pehare. Srž turnira predstavlja podatak da su svi učesnici bili iz opštine Despotovac. Zahvalio bih se lokalnoj samoupravi Despotovca, radnicima Sportske organizacije, našim volonterima, roditeljima dece, kao i svim takmičarima“, rekao je direktor Sporske organizacije Despotovac, Igor Stojanović.

NAJBOLJI POJEDINCI TURNIRA


SENIORI Najbolji igrač: Bogdan Jovanović, Najbolji golman: Aleksandar Radosavljević, Najbolji strelac: Andrija Miloradović. KADETI Najbolji igrač: Stefan Stojadinović, Najbolji golman: Uroš Nikodijević, Najbolji strelac: Stevan Atanasijević. PIONIRI Najbolji igrač: Matija Milošević, Najbolji golman: Lazar Milisavljević, Najbolji strelac: Matija Milošević. PETLIĆI Najbolji igrač: Bogdan Todorović, Najbolji golman: Sergej Milošević, Najbolji strelac: Petar Vuksanović. CICIBANI Najbolji igrač: Mateja Milosavljević, Najbolji golman: Lazar Tasić, Najbolji strelac: Vasilije Petrović, prenosi gradskevesti.com.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT VESTI GRADA DESPOTOVAC