U 167. večitom derbiju, Crvena zvezda i Partizan “Rajku Mitiću“ odigrali nerešeno

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Crveno-beli ostvarili ono što im je bio prvenstveni cilj, zadržali su prednost na tabeli.

U 167. večitom derbiju, Crvena zvezda i Partizan su večeras na “Rajku Mitiću“ odigrali nerešeno, bez golova, 0:0, pa je tako na početku plej-ofa Zvezda zadržala dva boda prednosti na vrhu tabele u odnosu na svog najvećeg rivala.

To znači da Zvezda u preostalih šest kola ima otvoren put ka tituli, pod uslovom da ne dozvoli neki kiks u “manjim“ utakmicama, čime bi vratila nadu Partizanu da bi mogao da prekine njenu dominaciju, prenosi portal sportske.net.

Partizan je u večerašnji meč ušao sa nekoliko promena u startnoj postavi u odnosu na prethodni susret ovih rivala, sada su starteri bili golman Stevanović, desni bek Miljković, krilni fudbaler Terzić kao bonus igrač i u sredini Marko Jevtović, dok je na drugoj strani Dejan Stanković izveo proverene snage na teren, ekipu koja je krajem februara savladala crno-bele sa 2:0.

Ali, za razliku od tog meča kada je Zvezda dominirala u prvom poluvremenu i u tom delu igre rešila meč u svoju korist, ovoga puta Partizan je počeo znatno agresivnije, ambicioznije i pokušavao je da izvrši što jači pritisak na Zvezdinu poslednju liniju.

Ipak, utakmica je bila siromašna kada su bile u pitanju izgledne prilike, sve do 25. minuta meča kada je agilni Kvinsi Menig odlično probio po desnoj strani, centrirao u kazneni prostor za usamljenog Terzića, ali mladi fudbaler veoma loše zahvata loptu i šalje je preko gola.

Vodila se velika borba na sredini terena, bilo je i oštrih startova na obe strane, Sanogo se tu, očekivano, isticao, ali mu ni Urošević nije ostao dužan u jednoj situaciji. Problem za Partizan bila je i povreda Uroševića na koju se levi bek Partizana požalio već na samom početku meča, ali je uspeo da izdrži u igri do poluvremena. A ako vam kažemo da je u prvom delu igre bilo samo po dva šuta ka golu na obe strane, da je posed lopte bio 50:50%, jasno je kakva se borba večeras vodi.

U poluvremenu, trener Crvene zvezde Dejan Stanković izvršio je dvostruku izmenu, neubedljiovog Pićinija na desnom beku zamenio je ofanzivni Gajić, a u špicu je Ohijevo mesto zauzeo Milan Pavkov. Na drugoj strani, prinudna izmena u Partizanu, povređenog Uroševića na levom beku zamenio je Aleksandar Lutovac, kome je uobičajena pozicija na suprotnoj strani terena.

Zvezda je od početka drugog dela igre delovala nešto opasnije nego u prvom, ali su i dalje izostajale prave prilike i na jednoj, i na drugoj strani.

Ponovo je bilo dosta duela, prekršaja, vodila se borba za “svaki pedalj“ terena, ali malo onoga što su navijači priželjkivali.

Partizanova prva velika pretnja u nastavku viđena je u 69. minutu meča, kada je Terzić uspeo da proigra Meniga koji iskosa sa desne strane, sa dvadesetak metara šutira, ali Borjan izbija loptu u korner.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je u 74. minutu na teren poslao i kapitena Lazara Markovića umesto Miloša Jojića i on je trebalo da ubrza igru na Zvezdinoj polovini na ulasku u finiš meča. U Zvezdi Mirko Ivanić večeras nije bio na očekivanom nivou i u poslednjih dvadesetak minuta je njegovo mesto zauzeo Ben.

U 80. minutu Nikola Terzić je oštro, s leđa, startovao na Kangu ispred Zvezdinog kaznenog prostora, a odluka sudije Jovanovića bila je da je ovo prekršaj za žuti karton, iako su iz Zvezde tražili i oštriju sankciju.

Kako se bližio finiš meča, Zvezda je sve više preuzimala kontrolu, Partizan je bio sve dalje od gola, a posle jednog slobodnog udraca u 84. minutu, lopta je izbijena do Pavkova koji snažno šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je poslao loptu preko gola.

I tek četiri minuta pre kraja meča trener Partizana Aleksandar Stanojević je odlučio da u igru uvede svog najkreativnijeg igrača Bibarsa Natha, a izveo je najopasnijeg Partizanovog igrača večeras, Kvinsija Meniga.

Ništa ni ova izmena nije donela Partizanu, Zvezda je rutinski zadržala remi koji slavi kao pobedu i ne samo to, nego je i više pretila u finišu.

Izvor: SPORTSKE.NET

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT