Srcem na terenu i van terena!

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Dušan Makević

FK „Mačva“ sutra od 16 časova igra prvu prvenstvenu utakmicu u prolećnom delu sezone u Prvoj ligi Srbije protiv OFK „Vršca“.

Stručni štab i igrači spremni ulaze u meč sa željom da bodovi ostanu u Šapcu. Ono što će se dešavati van terena i što je izuzetno lep gest jeste i to da, sav prihod od ulaznica biće uplaćen za lečenje malog Filipa!
Pozivamo ljude da dođu u što većem broju na stadion i da podrže ovu akciju i naravno voljeni klub. Ovim gestom FK Mačva već je pobedila i pre zvuka pištaljke za početak meča.

Filip je prevremeno rođen u 35. gestacijskoj nedelji trudnoće. Odmah po rođenju stavljen je na mehaničku ventilaciju nakon čega se uspostavlja disanje. Nedugo nakon toga je intubiran. U UDK Tiršova provodi narednih 40 dana. Nakon radiografskih i laboratorijskih ispitivanja uočene su anomalije urirarnog trakta, multicistično izmenjen desni bubreg i potvrđena je srčana mana značajnog L-D šanta koju je operisao 2017. godine.

Sa navršenih 5 meseci otpušten je na kućno lečenje.Roditelji su primetili da Filip ima poteškoće u razvoju pa mu je nakon pregleda endokranijuma ustanovljeno i zaostajanje u motornom razvoju. Krenuo je na intenzivne fizikalne tretmane kojima je učinjen pomak, ali to nije dovoljno. Filip je postigao da puzi, sedi samostalno, da se podiže uz oslonac, pravi korake uz pridržavanje, izgovara nekoliko reči.

Kako bi Filip još više napredovao potrebne su mu intenzivne fizikalne terapije. Roditelji su za sve ove godine iscrpeli finansijska sredstva pa se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da pomognu kako bi Filip napredovao i jednog dana bio samostalan.

Sredstva su mu potrebna za lečenje, specijalističke preglede, banjsku rehabilitaciju, za fizikalne tretmane, logopedske i defektološke tretmane, laboratorijske analize, suplemente, lekove, ortopedska pomagala, kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Filipovo bolje sutra!

Budimo humani! Pomozimo Filipu!

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ŠABAC