Seoske sportske igre 0držane po 4. put u opštini Ćuprija, u selu Supska

Seoske sportske igre igraju se šesti put u Srbiji, a četvrti put u Ćupriji. Može se slobodno reći da se ova popularna manifestacija afirmisala u moravskim selima, gde sada dobija svoj pravi domet.

Odličnu organizaciju realizuje Mesna zajednica Supska, koja je igrama dala poseban pečat, podižući ih na novo „više od sporta“.

Sportski savez Srbije je glavni organizator. Prema rečima njihovog predstavnika Petra Šundića, zaduženog za regularnost takmičenja, cilj igara je postignut.
„Širom Srbije uključuje se sve više sela, sve je više takmičara, a za ovih šest godina sport i fizička kultura doživeli su svoj procvat, baš u selima koja su bila organizatori. Pobednik učestvuje na državnom takmičenju. Nagrada je sportski teren. Ovoga puta za odbojku“ – rekao je Šundić.

Takvo mišljenje imaju i predstavnici Sportskog saveza Ćuprije koji su svojom logistikom i ljudstvom na terenu od prvog dana ove manifestacije.

Krajnji benefit je popularizacija sporta i fizičke kulture. Učešćem u ovoj i manifestacijama sličnog karaktera opština Ćuprija vidi mogućnost promocije sportsko – rekreativnog, manifestacionog i verskog turizma. Ovakav predan rad prepoznat je od mnogih institucija državnog značaja pa je Ćuprija redovno na mapi dešavanja različitog karaktera, o čemu govori i Vladimir Vasiljević, zamenik predsednice opštine.
„Baš ovog vikenda održava se Bogradski manifest, gde je prisutna naša Turistička organizacija, zatim Takmičenje dečijih folklornih ansamabala Pomoravskog okruga, pa etno manifestacija u Virinu i Seoske sportske igre u Supskoj. U većinu tih dešavanja Ćuprija je uključena od njihovog osnivanja“ – rekao je Vasiljević.

„Supska je podigla standarde organijzacije. Narednih godina očekuje se učešće i ostalih mesnih zajendica, jer kako reče zamenik Vasiljević, meštani sami treba da prepoznaju svoje želje i mogućnosti. Mi smo tu da takve stvari podržimo i damo im na značaju. Benfit je zajednički. Upravo to desilo se na seoskim sportskim igrama u Supskoj.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA