Ovacijama i skandiranjem pojedinačno su pozdravljene evropske i svetske šampionke !!!

  • Izvor: Sputniknews.com

22/10/2018

Više hiljada građana večeras je ispred balkona Skupštine Beograda sa odbojkašicama Srbije burno proslavilo osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Japanu.

trong>Ovacijama i skandiranjem pojedinačno su pozdravljene evropske i svetske šampionke na tradicionalnom mestu proslave uspeha srpskih sportista.

Selektor reprezentacije Zoran Terzić apelovao je na navijače da mu pomognu da ekipa ostane na okupu najmanje do sledećih Olimpijskih igara, 2020. godine u Tokiju.

„Ljubav i podršku nacije uvek smo osećali, gde god da igramo. Možda će neke igračice da pomisle da je ovo kruna karijere, ali meni treba vaša pomoć da ih ostavim u reprezentaciji bar do Tokija i da nastavimo sa uspesima“, rekao je Terzić sa balkona.

MVP prvenstva Tijana Bošković zahvalila se publici na divnom dočeku.

„Jako smo srećne što smo konačno u Srbiji i ponovo na istom mestu, ali sa većim povodom. Navijači su naš najveći vetar u leđa i nadam se da ćemo im još donositi radost“, rekla je Boškovićeva.

Veoma emotivan trenutak bio je i video-snimak i reči povređene Bojane Milenković iz Firence, gde se oporavlja, da joj je krivo što ne može u Beogradu da proslavi zlato, preneo je Tanjug.

Srpske odbojkašice su pobedile u finalu Italiju sa 3:2 u Jokohami i osvojile zlatnu medalju.

SPORT