NOVAK brži od mraka !!!

09/07/2018

Najbolji srpski teniser po ubrzanoj proceduri završio posao sa Karenom Hačanovim i obezbedio plasman u četvrtfinale Vimbldona.

Novak Đoković je savladao Rusa Karena Hačanova rezultatom 3:0 (6:4, 6:2, 6:2) u meču koji je trajao sat i 50 minuta. Prava igra nerava viđena je pre početka meča jer je postojala velika šansa da Srbin i Rus počnu duel večeras, a da ga završe tokom sutrašnjeg dana.

Kevin Anderson završio je posao sa Gaelom Monfisom taman u trenutku koji je Novaku omogućio da po ubrzanom procesu overi plasman u četvrtfinale tokom večeri.

Nije dobro počelo po Novaka, Rus je napravio brejk ali je odmah zatim Srbin uzvratio i počeo da vodi set u smeru koji mu odgovara. Male probleme Novaku je napravio i nezgodan pad na startu meča ali srećom nije bilo ozbiljnijih posledica.

Serdinom seta razmenjen je po još jedan brejk, ali je Novak na kraju uspeo da treći put oduzme servis Hačanovu i da povede.

Taj otpor koji je Rus pružio u prvom setu zapravo je bilo sve što smo videli od njega večeras. Drugi i treći set Novak Đoković je dobio rutinski sa po dva napravljena brejka, tako da je uspeo da pobegne sa terena pre mraka i ode na zasluženi odmor.

Naredni rival Novaka Đokovića u četvrtfinalu Vimbldona biće Kei Nišikori. On je ranije danas savladao Ernesta Gulbisa i postao prvi Japanac još od 1995. godine koji je uspeo da se plasira među najboljih osam na Vimbldonu.

SPORT