Na Gradskom stadionu “Radomir Antić” u Užicu svečano otvaranje MOSI

PR tekstVELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE

Izvor, foto:uzice.rs

Sve je spremno za početak 59. MOSI, koje će u Užicu naredna četiri dana okupiti više od dve hiljade učesnika iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, saopštili su članovi Organizacionog odbora.

Ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za sredu 10. jul u 18 časova na Gradskom stadionu “Radomir Antić” uz učešće sportista, predstavnika grada, resornih ministara i drugih zvanica. Početak MOSI obeležiće i svojim nastupom na Trgu partizana Dejan Petrović i Big bend.

“Na pragu smo otvaranja 59. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara, koje su za naš grad i sve građane od ogromnog značaja. Pune 53 godine čekali smo na ovaj dan i zato sa nestrpljenjem očekujemo početak manifestacije , koja će okupiti oko 2 000 takmičara. Oni će se nadmetati u raznim disciplinama ali i imati priliku da učestvuju i posećuju ostale sadržaje koje smo za njih pripremili. Grad Užice i Organizacioni tim učinili su sve da ove igre proteknu u najboljem mogućem redu i da Užice bude najbolji domaćin do sada. Svim učesnicima i gostima u gradu želim da prijatan boravak u našem Užicu i dobre rezultate”, istakao je Dragoljub Stojadinović član Gradskog veća, uz poziv sugrađanima da svojim prisustvom uveličaju ceremoniju otvaranja 59. MOSI.

Na značaj ove velike sportske manifestacije ukazao je i Srđan Nedeljković član gradskog veća i član Organizacionog odbora.

“Sada već davne 1971. godine u našem gradu prvi put održane su MOSI igre a danas 53 godine posle toga, po drugi put u Užicu biće održane iste. Za sportiste iz 29 opština iz Srbije , Crne Gore i Bosne i Hercegovine obezbeđen je smeštaj na nekoliko lokacija u našem gradu. Kolektivni smeštaj biće u Studentskom centru, Razvojnom centru u Krčagovu, Učeničkom domu “Petar Radovanović”, Učeničkom domu u Koštici, svi hoteli i hosteli biće puni kao i individulani smeštaj u našem gradu i okolini. Svi sportisti koji se nadmeću imaće adekvatne i vrhunske uslove za prava sportska nadmetanja i sigurno, biće to jedne od najbolje organizovanih MOSI do sada”, naglasio je Nedeljković.

Prema rečima Dragiše Kuzmanovića generalnog sekretara Sportskog saveza Užice, domaćinstvo MOSI smo dobili još 2019. godine na skupštini MOSI u Novoj Varoši i tog trenutka grad je bio spreman da organizuje jedne od najboljih igara u istoriji.

“Apsolutno smo spremni da dočekamo više od dve hiljade sportista službenih lica, takmičara, novinara, na svim borilištima u Velikom parku, na Gradskom stadionu, halama, biciklističkim i planinarskim stazama, Gradskom bazenu…. Potrudili smo se da sve terene sredimo i nabavimo neophodnu opremu, tako da igre mogu da krenu. Pozivam sugrađane da isprate svečano otvaranje, više od 1000 sportista proći će kroz defile i predstaviti svoje gradove. Nakon otvaranja održaće se dve atraktivne atletske trke na 800 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji gde će učestvovati najbolji atletičari iz Srbije. U 20 časova igra se prva utakmica između Užica i Čajetine”.

Sve dane takmičenja pratiće i bogat zabavni program pa će u Gradskom kulturnom centru u četvrtak od 22 časa nastupiti ” Banat i banditi”, u petak u istom terminu zakazan je koncert benda Ten strings, dok će publiku u petak zabavljati Moondance. Izložba sportske fotografije Senka Župljanina i projekcija filmova o užičkim sportistima održaće se u GKC-u u četvrtak 11. jula u 19 časova.

Koncerti će biti održani i na Trgu partizana, pa će tako sutra od 21 čas nastupiti Dejan Petrović i Big bend. U četvrtak 11. jula zakazan je koncert Amedeus benda a u petak 12. jula koncert Željka Vasića. U subotu 13. jula na Trgu partizana nastupiće grupa Kerber.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA