Istorija je ispisana u Torinu-Novak savladao Kaspera Ruda

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor: republika.rs

Istorija je ispisana u Torinu.

Novak Đoković je savladao Kaspera Ruda sa 2:0 (7:5, 6:3) u finalu Završnog mastersa u Torinu i na taj način je stigao do rekordne šeste titule na poslednjem turniru u godini.

Foto: ilustracija-pixabay

Srpski teniser je odigrao brutalno dobar meč, protivniku nije dopustio nijednu brejk loptu, pa je na savršen način stigao do titule u Torinu. Iako se u prvom setu ponovo mučio fizički, Novakova igra gotovo da nije trpela. Sjajnim servisima je rutinski rešavao svoje servis gemove, a povremeno je pretio da oduzme servis rivala.

Ono što nije uspeo u drugom i osmom, uspeo je u dvanaestom gemu, kada je osvojio četiri vezana poena i stigao do prvog seta (7:5).

Na brejk u drugom delu igre se čekalo znatno manje. Đoković je „plesao“ po terenu, protivniku nije dozvoljavao ni malo šanse, a brejk u četvrtom gemu se pokazao kao odlučujući. Odličnim servisima je čuvao prednost i na kraju je zasluženo slavio u Torinu i na taj način osvojio šestu titulu na ovom turniru, prvi put još od 2015. godine.

Ovom pobedom je izjednačio rekord Rodžera Federera, pošto su samo njih dvojica ovaj turnir osvajali šest puta, prenosi portal republika.rs.

Ovo je ujedno i kraj Novakove sezone, a u vrlo turbulentnoj godini, Đoković je upisao pet titula, u Rimu, na Vimbldonu, kao i u Astani, Tel Avivu i Torinu.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT