Gradski stadion „Morava“ spreman da primi prve takmičare !!!

26/07/2020

„Možemo slobodno reći da je gradski stadion spreman da primi prve takmičare, bilo da se radi o atletici ili fudbalu“, rekao je opštinski većnik za sport, kulturu i turizam, Vladimir Vasiljević.


Foto: Saša Simić

Prema njegovim rečima, kada je u pitanju prva faza radova ostale su sitnice koje se tiču sređivanja borilišta za bacačke discipline i skok u dalj.

„Već smo imali jedan pokušaj otvaranja stadiona koji su osujetili vremenski uslovi, a sada je to nemoguće zbog epidemiološke situacije. Nadam se da ćemo uspeti da u avgustu priredimo svečano otvaranje koje će upotpuniti pravi atletski miting“.

Većnik Vasiljević objasnio je da je raspisana javna nabavka za projekat rekonstrukcije glavnog i sporednog ulaza na stadion, izgradnje zapadne tribine i uređenja okoline stadiona. Time će Omladinski atletski klub “Morava” i FK “Morava 1918” dobiti reprezentativne objekte na korišćenje.„To je ono što će se raditi na atletskom stadionu do kraja godine. S druge strane, pomno ćemo pratiti epidemiološku i ujedno finansijsku situaciju u zemlji od koje direktno zavisi početak izgradnje atletske dvorane, i s tim u vezi smo u stalnom kontaktu sa Atletskim savezom Srbije.

Kako će pored atletičara stadion za treninge i utakmice koristiti fudbaleri ćuprijske “Morave”, lokalna samouprava će nabaviti nove montažno-demontažne golove i mobilne kućice za rezervne igrače i delegate. Treba reći i to da je sa postavljanjem sistema za automatsko navodnjavanje rešen višegodišnji problem prskanja trave i nagomilavanja vode na terenu“,  ističe Vasiljević.

„Stadion će biti dostupan i atletskim društvima van Ćuprije za odvijanje trenažnog procesa i održavanje takmičenja, ali i svim našim građanima koji ovde žele da se rekreativno bave fizičkom aktivnošću. Podsetiću da je Ćuprija u programu održavanja Evropskog atletskog prvenstva u dvorani 2022. godine, ali da li će se to prvenstvo na kraju i održati ostaje da vidimo“, završio je razgovor Vasiljević.

SPORT VESTI GRADA ĆUPRIJA