Crvena zvezda došla na korak od odbrane trofeja u domaćem šampionatu !!!

02/05/2019

Novom ubedljivom pobedom nad ekipom Vojvodine fudbaleri Crvene zvezde došli su na korak od odbrane trofeja u domaćem šampionatu.

trong>Treći put ove sezone odmerili su snage fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine i treći put je aktuelni šampion Srbije deklasirao novosadskog superligaša.

Danas je u okviru 34. kola domaćeg prvenstva Crvena zvezda slavila na „Karađorđu“ sa 5:0 (2:0) i tako došla na korak od odbrane šampionske titule.

Vojvodina: Rockov, Devetak, Veselinović, Saničanin, Graovac, Đurić (od 46. Đuričin), Milojević, Zukić (od 82. Mesarović), Mitošević, Nešković (od 73. Srećković), Matić.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Milunović, Babić, Rodić (od 79. Gobeljić), Čaušić, Jovančić, Vukanović (od 60. Ben), Marin, Ivanić, Pavkov (od 72. Joveljić);

Utakmica u Novom Sadu odigrana je po jako lošem terenu i po teškim vremenskim uslovima jer su se u sat i po vremena nad „Karađorđem“ smenjivala godišnja doba.

Crvena zvezda je put na novom prvenstvenom trijumfu trasirala u razmaku od tri minuta sredinom prvog poluvremena.

Vodeći gol za beogradske crveno-bele postigao je Milan Pavkov u 22. minutu. Zvezdin gorostas primio je loptu na grudi, a zatim bez čekanja raspalio po njoj i postigao još jedan predivan pogodak, jedanaesti prvenstveni u tekućoj sezoni.

Samo tri minuta kasnije viđena je akcija po desnoj strani i upotrebljiv centaršut Filipa Stojkovića koji u kaznenom prostoru spremno dočekuje Aleksa Vukanović i duplira prednost gostujućeg tima. Bio je to drugi gol Vukanovića u Zvezdinom dresu na drugoj uzastopnoj utakmici.

Vojvodina je u prvom delu igre bila bezopasna i nije uspevala da nađe put ka golu Milana Borjana, ali je zato u uvodnih pet minuta drugog poluvremena dva puta ozbiljno zapretila preko Bojana Matića i Dejana Zukića. Promene rezultata ipak nije bilo.

Ako se posle prvog dela igre uopšte postavljalo pitanje pobednika, sve dileme su rešene u 20. minutu nastavka kada je Marko Marin fenomenalno proigrao rezervistu El Fardu Bena, a ovaj lucidnim potezom prevario nepotrebno istrčalog Rockova i povisio na 3:0!

Nakon Zvezdinog trećeg gola usledio je period igre kada se praktično nije dogodilo ništa zanimljivo, a onda je još jedan rezervista gostujućeg tima uspeo da se upiše u strelce.

Posle kornera i pokušaja Gorana Čaušića najbolje se snašao Dejan Joveljić koji tako postiše šesti prvenstveni gol, a četvrti za Zvezdu na današnjem meču.

Isti igrač je u 90. minutu iznudio jedanaesterac i bio precizan sa bele tačke tako da je Zvezda sa ubedljivih 5:0 slavila u Novom Sadu i došla na korak od odbrane šampionske titule.

Ukoliko Crvena zvezda u sledećem kolu savlada Mladost iz Lučana na svom terenu, titula će drugu godinu za redom završiti na „Marakani“ bez obzira na učinak niškog Radničkog.

SPORT