Čačani spremni za nove izazove-ekipa Borca dočekuje tim Sparsa iz Sarajeva !!!

  • Autor, foto: Ljubica Sokić

27/09/2018

ČAČAK – U hali kraj Morave ekipa Borca će u prvom kolu ABA 2 lige dočekati tim Sparsa iz Sarajeva, u četvrtak sa početkom u dvadeset časova.

trong>Trener Borca, Jovica Arsić je istakao da su Čačani spremni za nove izazove, budući da su se spremali mesec i po dana i odigrali osam prijateljskih susreta. On navodi da je došlo na red ono glavno, tj. početak takmičarske sezone.

-Ekipa je u odličnom stanju. Očekujem interesantne utakmice i uspešno nadmetanje. Mislim da smo naporno radili tokom leta, ali to sad moramo da dokažemo, a najneophodniji nam  impuls publike – rekao je šef struke Čačana. Prema njegovim rečima tim Sparsa je dobra, mlada i fizički spremna ekipa, pa njegov tim ne očekuje lak zadatak.

„Međutim to što je lako i što je slatko nije toliko ni interesantno, a samo Kočović se zbog lakše povrede neće naći na parketu“, zaključio je Arsić.

Kapiten Borca, Marko Marinović je ocenio da je ABA 2 liga jača nego prošle godine i podsetio da je malo promenjen sistem takmičenja.

„Igramo prvu utakmicu sa Sparsima iz Sarajeva, o njima ne znamo mnogo, ali, svakako očekujem dobar susret i nadam se pobedi“, naveo je on. Marinović je izrazio uverenje da će publika prepoznati ono što su oni započeli u prošloj takmičarskoj sezoni, te da će hala kraj Morave biti puna u četvrtak.

„Ekipa je znatno promenjena u odnosu na prošlu godinu, ali je ostao kostur tima koji su 1996. godište, a pristiglo je i nekoliko iskusnih novajlija. U četvrtak nas očekuje teška utakmica, oni su tek ušli u ABA 2 ligu, ali to ne znači da neće doći motivisani kako bi probali da upišu dva boda. Mi smo spremni, ali , naravno, pozivam publiku da dođe da nas podrži u što većem broju“, poručio je reprezentativac Srbije iz redova Borca, Ilija Đoković.

Prema rečima direktora kluba, Marka Ivanovića želja rukovodstva je bila da svi igrači ostanu, ali nekolko njih je napustilo Borac.

„Ipak, neki košarkaši na čelu sa Marinovićem prepoznali su značaj ovoga što radimo  pa da su ostali u timu. Zekavičić, Stamenković i Majstorović su veoma dobri  pa se zbog toga i nalaze u našim redovima, siguran sam da će se dobro uklopiti“, naveo je on. Govoreći o sistemu takmičenja, Ivanović smatra da ozbiljni klubovi treba da imaju dva nadmetanja.

„Verujem da smo spremni za nove izazove i podvige“, zaključio je direktor kluba, Marko Ivanović.

Inače, kao što je već poznato, cene ulaznica za utakmice ABA 2 lige koštaju 300 dinara za odrasle, a 150 za đake. Karte će biti prodavane na dan utakmice na blagajni kluba u periodu od 16 do 20 časova. Takođe, u ponedeljak 24. septembra krenula je prodaja sezonskih ulaznica. Kao što je verovatno poznato, cene iznose 4.000 za odrasle, a 3.000 za đake i studente. Sezonske propusnice mogu se nabaviti na blagajni kluba svakog radnog dana od 10 do 16 časova.

SPORT