14/05/2019
[views]
Torta sa jagodama, sastojci:
Kora:
- 6 jaja,
- 6 kašika šećera,
- 200 gr brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- 2 dl ulja i
- 2 dl mleka.
style=“text-align: center;“>Krem:
- 2 pudinga od vanile i
- 300 gr jagoda.
Dekoracija:
- 200 gr čokolade,
- jagode.
Torta sa jagodama, priprema:
- Odvojiti belanca od žumanaca.
- Izmiksirati belanca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, pa dodati žumanca, 2 dl ulja i 2 dl mleka. Zatim, dodati brašno s praškom za pecivo i to izmešati sa varjačom.
- Sipati u kalup i peći 30 minuta na 200 stepeni.
- Kuvati puding prema uputstvu na kesici ili na vodi u kojoj su se prethodno otopile jagode.
- Kada puding počne da se zgušnjava, ubaciti jagode koje su narezane na kriškice ili kockice, pa dobro promešati.
- Kada je kora pečena i ohlađena prerezati je na pola, te na prvu polovinu izliti pola krema i prekriti drugim delom kore. I na drugi deo kore izliti drugu polovinu krema.
- Ostaviti da se dobro ohladi i stegne, pa preliti glazurom od čokolade i ukrasiti jagodama, odnosno po ukusu.