RECEPT DANA-Prolećna torta sa JAGODAMA !!!

14/05/2019

[views]

Torta sa jagodama, sastojci:

Kora:

  • 6 jaja,
  • 6 kašika šećera,
  • 200 gr brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 2 dl ulja i
  • 2 dl mleka.

style=“text-align: center;“>Krem:

  • 2 pudinga od vanile i
  • 300 gr jagoda.

Dekoracija:

  • 200 gr čokolade,
  • jagode.

Torta sa jagodama, priprema:

  • Odvojiti belanca od žumanaca.
  • Izmiksirati belanca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, pa dodati žumanca, 2 dl ulja i 2 dl mleka. Zatim, dodati brašno s praškom za pecivo i to izmešati sa varjačom.
  • Sipati u kalup i peći 30 minuta na 200 stepeni.
  • Kuvati puding prema uputstvu na kesici ili na vodi u kojoj su se prethodno otopile jagode.
  • Kada puding počne da se zgušnjava, ubaciti jagode koje su narezane na kriškice ili kockice, pa dobro promešati.
  • Kada je kora pečena i ohlađena prerezati je na pola, te na prvu polovinu izliti pola krema i prekriti drugim delom kore. I na drugi deo kore izliti drugu polovinu krema.
  • Ostaviti da se dobro ohladi i stegne, pa preliti glazurom od čokolade i ukrasiti jagodama, odnosno po ukusu.

Kuvar 1 300x140(1)
Kuvar2 300x140(2)

OSTALI RECEPTI KLIK OVDE

RECEPT DANA