MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

RECEPT DANA-Posna kremasta voćna torta !!!

  • Autor, foto :Dragana Marinković

Božićni post tradicionalno počinje 28. novembra i traje do Božića. Zato smo rešili da podelimo sa vama jedan recept posne torte koja je kremasta, lagana i brzo se sprema. Može se napraviti i mrsna, potrebno je posne sastojke zameniti mrsnim.

Potrebno je:
 
KORA:300g mlevene posne plazme
            100g rastopljenog margarina
            100ml posnog mleka
            3 kašike šećera u prahu
 
BELI FIL 1:400ml biljne slatke pavlake
            3 kašike šećera u prahu
            5 kašika posnog mleka u prahu
 
BELI FIL 2:400 ml biljne slatke pavlake
           3 kašike šećera u prahu
 
VOĆNI FIL:450g zaleđenih višanja
           100ml vode
           3 kašike šećera
           1 kesica želatina
PRIPREMA:
Najpre se priprema voćni fil kako bi se ohladio dok se spremi kora i beli fil. Prokuvati voće sa šećerom i vodom. Kada je voće prokuvano sipati kesicu želatina, promešati i skinuti sa ringle. 
 
Zatim se priprema kora.  Sjediniti mlevenu plazmu, šećer u prahu, margarin i posno mleko (upustvo za pripremu se nalazi na pakovanju). Staviti u kalup prečnika 28 cm koji je prethodno premazan uljem.   
 
Sledi priprema belog fila. Najlakše je da se odjednom umuti 800ml slatke pavlake i pred kraj mućenja dodati 6 kašika šećera u prahu. Ako neko voli više ili manje slatko može povećati ili smanjiti količinu šećera u prahu. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati mleko u prahu i još malo umutiti.
 
Na koru staviti beli fil 1, zatim voćni fil i na kraju beli fil 2.
 
Na kraju spremiti ganače. Izlomiti crnu čokoladu i na ringli kuvati sa slatkom pavlakom. Masa treba da proključa ali da ne provri. Ohladiti ganače i preliti preko torte. Torta se može ukrasiti po želji.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA