RECEPT DANA-Poparena cepkana paprika

PR tekstVELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE

Izvor: BAKINA KUHINJA

Potrebno je: 6 kg mesnate paprike, 1 l sirćeta jabukovog, 2 l vode, 200 gr soli, 2 pune kašike šećera, malo bibera u zrnu, celer, lovorov list, 5 gr konzervansa po želji ili je samo pasterizovati.

Priprema:

Papriku dobro oprati, preseći na pola i izvaditi seme. Voditi računa da unutra bude potpuno zdrava. U šerpu sipati vodu, sirće, so, šećer, biber u zrnu i provreti na šporetu.
Papriku preliti pa je izmešati. Pritisnuti poklopcima pa je mešati svakih pola sata jedno 3-4 puta.

Tegle sterilisati u rerni na 100 stepeni pa u ohladjene tegle redjati papriku i pritiskati, a izmedju stavljati celerov list.
Kad se se napune u preostali preso sipati jedan konzervans od 5 g dobro izmesati i preliti papriku.

Staviti plastične pritiskače i zatvoriti. Ostaviti da se potpuno ohlade pa staviti u police za zimnicu.
U koliko ne želite da stavljate konzervans, tegle dobro zatvorite, spakujte u rernu, uključite rernu na 90 stepeni, 90 minuta.
Ostaviti do sutra da se u rerni ohlade pa onda spakovati.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

RECEPT DANA RECEPTI