PR tekst– KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti
![](https://media-ps.rs/wp-content/uploads/2024/05/ESTRADNIKUTAK.NET-BANER.gif)
Izvor: BAKINA KUHINJA
Potrebno je: 6 kg mesnate paprike, 1 l sirćeta jabukovog, 2 l vode, 200 gr soli, 2 pune kašike šećera, malo bibera u zrnu, celer, lovorov list, 5 gr konzervansa po želji ili je samo pasterizovati.
![](https://media-ps.rs/wp-content/uploads/2023/09/paprika-600-x-337.jpg)
Priprema:
Papriku dobro oprati, preseći na pola i izvaditi seme. Voditi računa da unutra bude potpuno zdrava. U šerpu sipati vodu, sirće, so, šećer, biber u zrnu i provreti na šporetu.
Papriku preliti pa je izmešati. Pritisnuti poklopcima pa je mešati svakih pola sata jedno 3-4 puta.
![](https://media-ps.rs/wp-content/uploads/2023/11/SNEZA-UZUNOVIC-I-GRESKA-02.gif)
Tegle sterilisati u rerni na 100 stepeni pa u ohladjene tegle redjati papriku i pritiskati, a izmedju stavljati celerov list.
Kad se se napune u preostali preso sipati jedan konzervans od 5 g dobro izmesati i preliti papriku.
Staviti plastične pritiskače i zatvoriti. Ostaviti da se potpuno ohlade pa staviti u police za zimnicu.
U koliko ne želite da stavljate konzervans, tegle dobro zatvorite, spakujte u rernu, uključite rernu na 90 stepeni, 90 minuta.
Ostaviti do sutra da se u rerni ohlade pa onda spakovati.
![](https://media-ps.rs/wp-content/uploads/2023/09/yimnica-450-x-374.jpg)
PRIJATELJ TEKSTA
![](https://media-ps.rs/wp-content/uploads/2024/05/SELO-ONLINE.BANER_.gif)
![](https://media-ps.rs/wp-content/uploads/2021/06/Solarni-paneli-ugradnja-Petar-Nikolic..jpg)
![](https://media-ps.rs/wp-content/uploads/2021/10/500-RSD-NOVO-baneri-crveni-1140x140-1-1024x126.jpg)