23/07/2020
[views]
- Sastojci:
- 300 gr mlevene plazme
- 125 gr maslaca
- 1 dl mleka
- 300 gr krem sira
- 200 gr šećera
- 1 časa kisele pavlake (2dl.)
- 250 ml slatke pavlake
- 500 gr malina
- 1,5 kesica želatina
-Za koru pomešati mleveni keks, maslac i mleko. Masu prstima razviti u okruglom kalupu prečnika 26 cm sa stranicama koje se otvaraju.
-Za prvi fil umutiti krem sir s polovinom šećera i kiselom pavlakom, pa dodati umućenu slatku pavlaku i sve sjediniti.
-Fil sipati preko već napravljene kore i staviti u frižider da se stegne.
-Za drugi fil prokuvati maline sa ostatkom šećera i dodati želatin koji ste pomešali sa malo soka koje je pustilo voće dok se odmrzavalo.
-Prohladjenu smesu preliti preko fila od sira i poravnati. Kada se želatin stegne, skinuti stranice kalupa i poslužiti.