RECEPT DANA-Kolač dvobojni sa medom !!!

BAKINA KUHINJA

  • Izvor:bakina kuhinja

16/09/2021

[views]Potrebno je: 

Biskvit:

5 jaja
150 gr šećera
200 gr. brašna
1/2 praška za pecivo
50 ml. ulja
100 ml. mleka
 korica limuna

RECEPT DANA-Kolač dvobojni sa medom !!!


Korica tamna
2 jaja
350 gr. brašna
100 gr. šećera
2 pune kašike meda
1 kašika kakao
1 prašak za pecivoo
100 ml mleka
(peći dve kore) Fil:
1/2 l mleka
1 vanilin šećer
150 gr. šećera
5 punih kašika gustina
250 gr margarina

Priprema:
Za biskvit umutiti 5 jaja sa šećerom dodati brašno, pecivo,ulje, mleko i koricu limuna sve izjednačiti. U pleh  30×20 cm staviti peh papir pa umućena jaja razliti i peći na 200 stepeni C 15 min.

Tamna kora: umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo,med, kakao i mleko sve lepo izjednačiti pa ispeći dve korice u istom plehu.

Fil : u mleko staviti šećer vanilin šećer staviti na šporet da provri. U činiju razmutiti sa malo hladnoga mleka gustin pa kad mleko provri uliti razmućen gustin i mešati žicom da se ne zgrudva. Staviti da se hladi.  i povremeno mešati da se ne zgrudva. Margarin umutiti mikserom . Kad se gustin dobro ohladi izmešati ga sa margarinom, tako što se gustin dodaje kašika po kašika u matgarin. Najbolje to radi to mikserom.

Slagati  tamna kora/pola fila / biskvit žuti / fil druga polovina / tamna kora / Može glazura čokolade ili prah šećer

Kuvar 1 300x140(1)
Kuvar2 300x140(2)

OSTALI RECEPTI KLIK OVDE

RECEPT DANA