BAKINA KUHINJA
- Izvor:Bakina kuhinja
04/09/2021
[views]
Potrebno je za testo:
300 ml mleka
malo mleka za 15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo ulja
500-550 gr brašna
malo soli
Za nadev:150 gr sira100 gr šunke1 žumance Za premaz :belancemalo semenkiljuspice badema Priprema:Zamesiti testo od navedenih sastojaka glatko da se ne lepi srednje mekano. Pokriti 30 min pa ga na stolu razvući u prabougaonik.
Sir izdrobiti, dodati žumance i seckanu šunku pa izjednačiti.
Seći kvadratiće veličine 8 cm pa ga malo nožem poseći nakoso, staviti na dno nadeva, pa uviti kiflice.
Redjati u podmazan pleh pa pokriti da odmore 15 min, premazati belancetom posutu semenkama i peći na 200 stepeni C oko 30-35 min.
Pokriti krpom kad se ispeku i lepo porumene.