MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

RECEPT DANA- DRAGANINA VOĆNA TORTA !!!

  • Autor: Dragana Marinković

POTREBNO JE:

  Za podlogu-300g turskog keksa, 200 g crne čokolade, 5 kašika ulja.

Beli fil-
500ml slatke pavlake
400g kisele pavlake
100g šećera u prahu
 
Voćni fil-
450g malina
5 kašika šećera 
100ml vode
kesica želatina(10g)
50ml vode za želatin
PRIPREMA:
Najpre pripremiti voćni fil. Pomešati maline, vodu i šećer i sve to staviti da se kuva. Ostaviti želatin desetak minuta da nabubri u vodi pa staviti na ringlu da se otopi ali da ne proključa.Skinuti voće sa šporeta, dodati otopljeni želatin pa ostaviti fil da se hladi.
 
Sledi priprema belog fila. Umutiti slatku pavlaku. Dodati šećer u prahu i još malo mutiti. Na kraju se dodaje kisela pavlaka.
 
Keks podeliti na tri dela. Poređati prvi deo na tacnu. Otopiti 200g čokolade sa uljem pa premazati keks. Zatim se nanosi trećina voćnog fila pa trećina belog fila. Postupak ponoviti još dva puta.
 
Tortu možete ukrasiti slatkom pavlakom, šlagom, čokoladnom glazurom…

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA