RECEPT DANA- DRAGANINA VOĆNA TORTA !!!

  • Autor: Dragana Marinković

22/10/2020

POTREBNO JE:

  Za podlogu-300g turskog keksa, 200 g crne čokolade, 5 kašika ulja.



Beli fil-500ml slatke pavlake400g kisele pavlake100g šećera u prahu Voćni fil-450g malina5 kašika šećera 100ml vodekesica želatina(10g)50ml vode za želatin

PRIPREMA:Najpre pripremiti voćni fil. Pomešati maline, vodu i šećer i sve to staviti da se kuva. Ostaviti želatin desetak minuta da nabubri u vodi pa staviti na ringlu da se otopi ali da ne proključa.Skinuti voće sa šporeta, dodati otopljeni želatin pa ostaviti fil da se hladi. Sledi priprema belog fila. Umutiti slatku pavlaku. Dodati šećer u prahu i još malo mutiti. Na kraju se dodaje kisela pavlaka. Keks podeliti na tri dela. Poređati prvi deo na tacnu. Otopiti 200g čokolade sa uljem pa premazati keks. Zatim se nanosi trećina voćnog fila pa trećina belog fila. Postupak ponoviti još dva puta. Tortu možete ukrasiti slatkom pavlakom, šlagom, čokoladnom glazurom…

Kuvar 1 300x140(1)
Kuvar2 300x140(2)

OSTALI RECEPTI KLIK OVDE



RECEPT DANA