20/08/2021
[views]
Ovo nismo objavili do sada, fantastična pita sa plazmom, suvim groždjem i rumom.
style=“text-align: center;“>Foto: Bakina kuhinja
Potrebno je: tanke kore2 veće jabuke2 jaja50 ml. uljamalo cimeta100 gr suvog groždja1 puna kašičica pudinga vanila1 puna kašika grizašećer po želji100 gr plazme1 kašičica praška za peciva Priprema: Umutiti jaja sa šećerom penasto, dodati puding, griz i maslinovo ulje. Sve izjednačiti. Jabuke izrendati, dodati po želji malo cimeta i šećera i 50 gr plazme, 100 gr suvog groždja i izmešati.
Koru rašititi pa je premazati sa 2 kašike jaja, odozgo drugu pa treću. U dnu staviti nadev obilno i uviti. Redjati u podmazan pleh, iseći je na rolnice…. Premazati sa ostatkom jaja. Peći na 200 stepeni oko 50 minuta. Ohladjenu posuti šećerom i vanilin šećerom. Služiti.https://www.youtube.com/watch?v=jtSjuhogBV8