VESKO NEŠIĆ IZ ĆUPRIJE I NJEGOV FIĆA 50 GODINA ZAJEDNO (VIDEO)

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Saša Prokić

Uvek je bilo i uvek će biti da postoji ljubav prema nekome i nečemu. Tako i ova priča iz Ćuprije ima svoju veoma lepu stranu.

Naime, u ulici Blagoja Parovića u Ćupriji živi Vesko Nešić, popularni Čika Vesko, koji umesto  nekog kućnog ljubimca, ima svog ljubimca -automobil “Fiću”..

Ovaj četvorotočkaš i Čika Vesko se druže već skoro pola veka, tačnije,  do sada su punih 49 godina zajedno i do sada se nikada nisu razdvajali.

“U februaru 1973. godine kupio sam mog Fiću direktno u fabrici, sa njim sam prošao celu bivšu Jugoslaviju, išao u Bugarsku, Rumuniju, naravno, sa mojom suprugom Branom išao sam nebrojeno puta na more, i nigde me moj “Fićko” nikada nije ostavio”, kaže čika Vesko za naš portal MEDIA PS.

Takodje, Vesko je dodao da je istina koja se kaže u narodu, da kada imas auto, imaš još jednog člana porodice.

“Ja o mom “Fići”  brinem i danas isto kao i pre 49 godina, redovno se menja ulje, radi servis, menjaju zimske i letnje gume, zavisi od sezone, redovno se pere i usisava, ne sme da  dodje do korozije. Da bi nešto imao moraš to i da voliš i da čuvas, inače nećeš imati” kaže čika Vesko.

Nudili su čika Vesku mnogo para za “Fiću”, ali, kako on kaže, ne postoje pare za koje bi on njega dao (prodao).

Kada vidite “Fiću”, pomislili biste da je sada iz fabrike izašao, na njemu ne možete nigde videti da je negde zardjao ili da je motor umazan, sedišta i unutrašnjost ovog četvorotočkaša su besprekorni.

Jedino šta je Vesko na njemu promenio je volan, bio je crni a sada je beli, inače sve ostalo na “Fići” je fabrički i do perfekcije je očuvano..

Ima mnogo poštovalaca ili ljubitelja ovog nekada najprodavanijeg i najpopularnijeg vozila koje se nekada proizvodilo u Fabrici automobila “Zastava” iz Kragujevca, i mnogi od njih imaju možda i po nekoliko komada u svom dvorištu, ali, malo je njih uspelo da očuva “Fiću” u ovakvom stanju..

Nije propuštao Vesko i kada su neki skupovi gde dolaze ljubitelji “Fića”, ali, s obzirom da je čika Vesko ušao u 8. deceniju života, ne treba zameriti ako ne ode na neki skup gde dolaze ljubitelji ovih četvorotočkaša.  Dok je bio mladji, obavezno je posećivao skupove ovih automobila.

Njegovi sinovi Aca i Mimi imaju svoje automobile, naravno novije, ali oni i njegova supruga Brana podržavaju Veska u svemu što radi za njegovog “Fiću”, i često se provozaju po Ćupriji sa Veskovim četvrotočkašem.

Vesko i Brana imaju tri unuke koje neizmerno vole, ali, on ima  jednog ljubimca kojeg ništa manje ne voli, a druže se već 49 godina, a to je “Fića”.

I kako Čika Vesko kaže, sledeće godine njih dvojica slave jubiljej- 50 godina druženja, a ovo je dokaz da je ljubav prema automobilu jednako jaka kao prema članu porodice.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

MOZAIK ŽIVOTA VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA