NIJE KAKO JE REČENO, VEĆ KAKO JE SUDJENO-Kada kreativnost pobedi cifre!!!

  • Autor: Prokić Željka/media-ps.rs

14/01/2019

Niš-Mladen Pavlović iz Niša je još kao mali dečak pokazivao veliki talenat za crtanje. Ovo naglašavamo jer ga je put u jednom momentu odveo na sasvim suprotnu stranu od umetnosti-u ruke ekonomije.

foto privatna arhiva

Od osnovne škole je pokazivao ljubav prema crtanju i glumi. Bio je član glumačke sekcije i odigrao četiri predstave u Narodnom pozorištu u Nišu i na gostovanjima širom Srbije. Ipak je i pored tog svog dara za crtanje pomislio u jednom momentu da će ekonomija biti nešto čime će se baviti u životu.

„U tom periodu sam video ekonomiju kao jedno perspekrivno zanimanje i zvanje, što i sada mislim, samo sa malo drugačijim fokusom, na fakultetu sam čak bio jedan od studenata koji je išao kod prestolonaslednika na studentski bal jer sam dao doprinos studentskim pitanjima a bio sam i predstavnik Ekonomskog fakulteta na Univerzitetu u Nišu“, odgovara Mladen na naše pitanje zašto baš Ekonomska srednja škola i fakultet, s obzirom da je Niš grad koji nudi veliki broj obrazovnih profila i da ima u sebi tu izraženu umetničku crtu.

Još u tokustudiranja je počeo da se bavi grafičkim dizajnom da bi dopunio svoj studentski džep i već tada je shvatio da će mu talenat koji ima u rukama biti primarno zanimanje.

Ipak, nije oduistao od diplome ekonomiste i rešio je da spoji lepo i korisno.

Diploma ekonomiste mu pomaže da može da proceni tačno koliko vredi njegov rad i ljubav ka grafici i crtanje, da ga ne ponesu snovi i da ostane trezveno na svojim nogama.


14991173_10209892883706002_499444647169137303_o
banners concept 1
Bingo
CIVIL WAR
Cuba
Cuba1
D I N E R
IGNITE
MCF1
Olympian Gym
PG
poster
poster1
SKYIRON

klik na sliku

Krajem 2017. godine je krenuo da se bavi grafičkim dizajnom i digitalnom umetnošću.

Cilj mu je da kreativnim sadržajem pokaže lepotu koja nas okruzuje.

Radio je branding i grafički dizajn za nekoliko firmi iz Srbije ali i okruženja.

Od 2019. se bavi i pisanjem kratkih triler priča, sredinom januara je objavljena Mladenova priča Srećna porodica.

„Grafički dizajn može da bude vaš izvor prihoda, ukoliko konstantno radite na sebi, budete inovativniji i drugačiji i ne plašite se da izadjete iz svoje komfort zone“, poručuje na kraju Mladen, vispreni 27. godišnji Nišlija, koji je pokazao da se trud i dar uvek isplate na kraju i da nikada ne trebate prestati da verujete u svoje snove.

Pored toga što je veoma aktivan na fejsbuku gde neretko objavljuje svoje radove i komentarise dešavanja u svom okruženju na veoma duhovit i prijemčiv način, možete ga pronaći i na instagramu pod imenom @mlxdn.

Mladene, želimo ti puno sreće u daljem radu i sigurni smo da će tvoja inovativnost i pogled daleko ispred vremena privući mnoge ljude slične tebi da im budeš uzor.

MOZAIK ŽIVOTA