Šezdeseti Sabor trubača u Guči otkazan !!!

  • Autor: Ljubica Sokić

07/07/2020

LUČANI, GUČA – Šezdeseti Sabor trubača, koji je trebalo da bude održan od 6. do 9. avgusta je otkazan zbog trenutne epidemiološke situacije u Srbiji.

trong>U skladu sa odlukama i merama koje je donela Vlada Republike Srbije i proglašenja vanredne situacije u više od 20 gradova i opština zbog epidemije izazavane koronavirusom otkazan je i ovogodišnji Sabor trubača u Guči, potvrdio je za naš portal predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

„Festival trube 2020. uopšte neće biti održan, imajući u vidu situaciju u našoj zemlji i regionu. Ne želimo da ugrožavamo ničije zdravlje i okupljamo veliki broj ljudi na jednom mestu“, kazao je on i dodao da se Sabor pomera za 2021. godinu.


Inače, Guča je prestonica trube od 1961. godine, kada je prvi put održan Dragačvski sabor.

Jedan je od najvechih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi, najznačajnijih kulturno-umetničkih dogadjaja autentičnog narodnog stvaralaštva, jedinstvene muzike srpskih i balkanskih trubačkih orkestara.

Dragačevski Sabor trubača u Guči našao se na internet stranici popularnog magazina National Geographic među 10 najbitnijih dogadjaja u svetu.

KULTURA SRBIJA GRADOVI