Promocija knjige „Moj život u pesmi“ zavičajnog pesnika Živorada Miletića

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: MEDIA PS / Narodna biblioteka „Dušan Matić“

Narodna biblioteka „Dušan Matić“ organizuje Promociju knjige „Moj život u pesmi“, zavičajnog pesnika Živorada Miletića.

U utorak, 28. marta u Narodnoj biblioteci „Dušan Matić“ od 17 časova, održaće se promocija knjige „Moj život u pesmi “, zavičajnog pesnika Živorada Miletića.
O knjizi, koja se premijerno predstavlja u Biblioteci, pored autora, govoriće književnik Mile Lazarević, član Udruženja književnika, koji je napisao recenziju za ovu knjigu.

Živorad Miletić, rođen je 08. maja 1952. godine u selu Supska pored Ćuprije. Završio je srednju muzičku školu i dugi niz godina je svirao harmoniku. Nakon regulisanja vojne obaveze odlazi u Švajcarsku na privremeni rad gde stiče penziju.
Živi na relaciji Švajcarska – Srbija. Najveći deo vremena provodi u svom rodnom mestu. Od rane mladosti je pokazao sklonost za pisanje pesama koje su pogodne za komponovanje i pevanje. Pesnik je posvećenik životu, lepoti i ljubavi. Njegove pesme su njegov život i on oseća njihovu magičnu snagu.

Pesme autora nisu posebno brušene , ni doterivane da bi bile lepe i lepše, već su same po sebi najlepše, uravo zato što su nastale iz daha, iz duše, iz srca i što pripadaju autoru koji je duboko doživeo ono o čemu piše.
Živorad Miletić je predsednik je Književnog kluba „Dušan Matić“ u Ćupriji, član je Udruženja književnika Srbije, član je Književne zajednice Jugoslavije, „Društva dr Saša Božović“ Beograd, Saveza književnika u otadžbini i rasejanju SKOR Novi Sad.
Zastupljen je u više zbornika. Dobitnik je više nagrada i priznanja za svoj stvaralački rad.
Zbirka „Moj život u pesmi“ je peta knjiga po redu. Pre toga je objavio: „Teci reko Moravo“, „Sve je ljubav“, „Ako me pamćenje služi“, Ja živim svoj san“.
Narodna biblioteka „Dušan Matić“, pored toga što promoviše ćuprijske autore i njihova dela, ima za cilj da svoj zavičajni fond učini vidljivijim.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA