Nikola Pejaković otvara 47. INFANT !!!

  • Izvor: KC NS

24/08/2020

Poznati glumac, reditelj, scenarista i muzičar Nikola Pejaković Kolja zvanično će otvoriti 47. po redu Internacionalni festival alternativnog i novog teatara, INFANT, koji se ove godine održava od 4. do 6. septembra u Kineskoj četvrti u Novom Sadu.

Tačno u 20 časova zvanično će početi festival, nastupom Kolje i grobara i nastaviće se prvom predstavom u glavnom programu „Ana Frank“ Šabačkog pozorišta čije je igranje zakazano za 21 sat.

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Nikola Pejaković je status kultnog autora srpskog bluza počeo da gradi u saradnji sa producentom i gitaristom Vojom Aralicom, kultnim albumom „Mama, nemoj plakati“ (2001), a usledili su albumi „Kolja“ (2009), „Grobovlasnici“ (2013) i „4 Prsta“ (2018).


Kolju kao gitaristu i pevača prati bend u kome su pored gitariste Voje Aralice i klavirista Ivan Aleksijević, basista Milan Pavković i bubnjar Sale Ranković. O nastupima Kolja kaže: „Imam divnu i odanu publiku, koja voli to o čemu pevamo, a moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka.“

Kolja je ovog proleća objavio novi singl „Meksikanac“, koji je za kratko vreme prestigao 160.000 pregleda na Jutjubu.

KULTURA VESTI GRADA NOVI SAD