KOMEDIJA „DR“ POVODOM GODIŠNjICE SLAVNOG PISCA U DVORANI „PARK“ 21. DECEMBRA U 20 SATI

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor:Centar za kulturu Aranđelovac

U pozorištu Teatrijum, u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja, nedavno je premijerno izveden Nušićev „Dr“ – u godini u kojoj se navršava osam i po decenija od smrti našeg najpopularnijeg komediografa.

  • Ovom predstavom hteli smo da se odužimo velikom piscu i obeležimo taj značajan datum. Odabrali smo „Dr“ jer se taj komad trenutno nigde ne izvodi u Beogradu – kaže Vesna Stanković, koja je predstavu postavila na scenu, a i igra u njoj. Glavna uloga pripala je Vladanu Gajeviću (Života), u podeli su i Miljana Kravić, kao i troje mladih, ali već afirmisanih glumaca: Jovana Milovanović, Nemanja Stamatović i Ognjen Nikola Radulović.

To je „pravi“ Nušić:ev tekst je doduše sažet, sa manje uloga, ali nikakvih drugih intervencija nije bilo. Nije dodata nijedna rečenica, niti je postavljan u neki drugi kontekst, ističe Stanković, i nastavlja.

Nušić je uvek aktuelan i ne može biti savremeniji nego što jeste. Sačuvali smo njegovu misao, rečenicu i ritam govora, a opet, kao da se sve danas dešava… Prva repriza je već sutradan, uskoro ćemo predstavu igrati i na Garošu, od jeseni nas očekuje niz gostovanja po regionu. „Dr“ se retko igra, i utoliko je naše zadovoljstvo veće. Odvažila sam se da ga sama postavim na scenu, uz pomoć supervizora reditelja Marka Misirače i Tihomira Stanića. Malo su „nadgledali“ predstavu, jer nije lako režirati i sam igrati na sceni.

Aranđelovačka publika će ovu predstavu pogledati na samom kraju ovogodišnje pozorišne sezone, u četvrtak, 21. decembra. Karte su već u prodaji.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA ARANDJELOVAC