Književnik Mile G. Lazarević iz Ćuprije nedavno predstavio svoju šesnaestu knjigu “Dileme”

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor i foto: NB Dušan Matić

U prostorijama Narodne biblioteke „Dušan Matić“ održan je Književni susret pomoravskog književnika Mileta G. Lazarevića iz Ćuprije. Pred kolegama iz Ćuprije, Jagodine i Paraćina predstavio je svoju šesnaestu knjigu pod nazivom “Dileme”. Posle pozdravne reči direktorke Narodne biblioteke „Dušan Matić“, Ljiljane Đorđević, o stvaralaštvu i radu književnika Mileta Lazarevića govorila je Snežana Bihler, predsednica Književnog kluba “Đura Jakšić” iz Jagodine i predsednik Književnog kluba „Dušan Matić“ Živorad Miletić.

Mile Lazarević je rođen 1. maja 1946. godine u Kasapnicama, Opština Sanski Most. Piše aforizme, pesme, eseje i prozu. Zastupljen je u mnogim zbornicima i almanasima u Srbiji i drugim državama. Dobitnik je mnogih nagrada. Dobitnik je i nagrade “Radoje Domanović” za satiru iz 2019.
Predsednik je Udruženja književnika za Pomoravski okrug. Član je književnog kluba „Dušan Matić“ iz Ćuprije, „Đura Jakšić“ iz Jagodine, Književne zajednice Jugoslavije, Udruženja novinara Srbije i Udruženja književnika Srbije. Živi i radi u Ćupriji.

Specijalnost Mileta Lazarevića su aforizmi pre svega zato što ima sposobnost da iz značajnih društvenih događaja izvuče suštinu i da svoje mišljenje o njima iskaže na satiričan, humorističan, a ponekad i ironičan način. On koristi malo reči, ali njima puno toga kaže – zaključile su Lazarevićeve kolege.

AFORIZMI (iz knjige Autocenzura)
Bio sam po običaju u pravu, ali sam to tek kasnije na svojoj koži osetio.
Ako samo slušaš, kad ćeš doći do reči.
Ako često dajemo reč, nećemo li ostati bez nje?
Što mu je biografija tanja, Memoari su deblji.
Nikada vam neće oprostiti, što ništa niste skrivili.
Kad se budale privlače, pametni se povlače.
Istinu, po pravilu, drže zaključanu oni koji je najmanje cene.
I nedostatak stava je stav

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

Pasus1

Pasus2

Pasus3

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA VESTI GRADA ĆUPRIJA