U Kragujevcu održan drugi regionalni skup posvecen jačanju saradnje u ostvarivanju bezbednosne prevencije u gradovima i opštinama !!!

  • Hronika Srbije

30/09/2018

[views]

U organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Fondacije „Hans Zajdel“ iz Nemacke, u Kragujevcu je održan drugi od šest regionalnih skupova posvećenih jačanju saradnje u ostvarivanju bezbednosne prevencije u gradovima i opštinama.

rong>Skupovi se odnose na delovanje lokalnih saveta za bezbednost. Dosadašnja iskustva i primere dobre prakse razmenili su predstavnici lokalnih samouprava i policijskih uprava Kragujevca, Požarevca, Kraljeva, Jagodine i Kruševca. Predstavnik Fondacije „Hans Zajdel“ Luc Kober osvrnuo se na dosadašnje aktivnosti Fondacije, koja je u Srbiji prisutna od 2001. godine.


On je naglasio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova jedan od najvažnijih partnera i podsetio na sve zajedničke aktivnosti u proteklom periodu. Izrazio je zadovoljstvo što će saradnja biti prosširena na unapredjenje rada policije u lokalnoj zajednici i saveta za bezbednost. Dosta toga je već uradjeno kako bi se poboljšala razmena informacija i iskustava, a današnji skup, kazao je Kober, mali je doprinos daljem unapredjenju rada i saradnje izmedju lokalnih samouprava i policije.

HRONIKA