Policijski službenici PU Kragujevac započeli sa sprovođenjem projekta “Navijaj i pobedi, fer plej je u modi“ !!!

  • Izvor: PU Kg

12/11/2019

Policijski službenici PU Kragujevac, započeli su sa sprovođenjem projekta pod nazivom “Navijaj i pobedi, fer plej je u modi“, čiji je cilj da se učenicima srednjih škola ukaže da na sportskim priredbama podrže klub za koji navijaju na fer i sportski način, bez bilo kakvog nasilja i uništavanja inventara u halama ili na stadionima, kako bi sačuvali pravu draž navijanja.

Foto: PU Kg

Policijski službenici su danas, učenicima svih razreda srednje Stručne škole u Kragujevcu, održali predavanje na temu prevencije nasilja na sportskim priredbama, kao i zakonskim posledicama koje nasilje nosi. Policijska uprava Kragujevac planira da u narednom periodu obiđe i ostale škole na toj teritoriji.

Ovim projektom mladima se šalje poruka da za svoj tim navijaju sportski, da budu dobri domaćini protivničkim navijačima i gosti kada idu da bodre svoj tim na drugim terenima, kako bi se svi osećali sigurno i bezbedno na sportskim priredbama.
Tokom ovog projekta, zajedno sa učenicima srednjih škola PU Kg prisustvovaće jednoj sportskoj manifestaciji, na kojoj će učenici svojim navijanjem poslati poruku fer pleja, tolerancije i pokazati kako se voli svoj klub.

Policijska uprava svoje aktivnosti sprovodi kako bi unapredila opštu bezbednost, a pre svega bezbednost dece i omladine, što je interes svih.

Policijska uprava Kragujevac se zahvaljuje učenicima srednje Stručne škole koji su osmislili i realizovali pozorišnu predstavu i na taj način dali doprinos u borbi protiv nasilja na sportskim priredbama.

HRONIKA