Milica i Stefan pronađeni su živi i zdravi nakon potrage koja je trajala više od 40 sati !!!

  • Izvor: gradskevesti.com

19/12/2020

Milica Mirjanić i Stefan Rusov pronađeni su živi i zdravi nakon potrage koja je trajala više od 40 sati. 


Foto: gradskevesti.com

Kako navodi predsednik opštine Despotovac – Nikola Nikolić, na intervenciji spasavanja dva lica čiji je nestanak prijavljen noćas u 02:20 učestvovalo je 80 pripadnika Ministartsva unutrašnjih poslova – PU Jagodina 25 , PU Bor 4, PU Kragujevac 2, PU Zajecar 3, UKP 4, UGP 4, DP Helikopterska jedinica 2, 44 pripadnika ukupno. SVS 36 pripadnika iz VSJ Jagodina, VSB Kragujevac, VSB Pozarevac, VSB Bor i VSB Zaječar. Takodje, u potrazi za licima uključeni su i meštani, lovci i šumari kao i pripadnici Gorske službe spasavanja, na čemu smo svima zahvalni, ističe Nikolić.

Sve vreme potrage za nestalim licima bio je prisutan i predsednik opštine Despotovac, koji je ujedno i komandant Opštinskog staba za vanredne situacije. Nakon vise od 15 sati od prijave nestanka, i intenzivne potrage za Milicom i Stefanom, oko 17:30 časova PS Despotovac je dobila dojavu od lovca koji je angažovan od strane MUP-a da su nestala lica pronađena na potezu Brezovica, u reonu opštine Boljevac.


Potraga se sprovodila, uprkos nepristupačnom terenu i otežavajućim okolnostima zbog magle i vremenskih uslova, na pretrazi šireg područja Lisina, i tokom reke Resave sve do vrha Beljanice i potezu prema Boljevcu i Boru.U potragu za licima uključena je bila i Helikopterska jedinica MUP, Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije, službeni psi, termovizijska oprema, uredjaji za noćno osmatranje ozbirom da je potraga nastavljena i u večernjim časovima i uslovima smanjene vidljivosti i ostala oprema za pretragu terena. Ova teritorija se prostire na granici od 6 opština, tako da je potraga zahtevala uključivanje svih raspoloživih snaga i ljudslih i tehničkih resursa MUP-a sa tih teritorija. Lica su bezbedno dovedena u PS Despotovac gde su ih dočeali svi pripadnici koji su učestvovali u njihovom pronalaženju. Predsednik opštine Nikola Nikolić je želeo da posebnu zahvalnost uputi svim ljudima koji su uzeli učešće u potrazi, pogotovo lovcima iz Strmostena i Jelovca, zaposlenima u JP “Srbijašume”, volonterima i svim ljudima koji su dali neku informaciju, koja je značajno doprinela okončanju ove potrage.

HRONIKA VESTI GRADA DESPOTOVAC