Virtouz na gitari, RADOJE ŽIVANOVIĆ, nikada jači !!!

  • Autor: Saša Prokić

18/05/2020

Radoje Živanović je itekako poznato ime na našoj estradnoj sceni, a zbog svog muzičkog umeća saradjivao je sa velikim pevačima estrade.


Klik na sliku-Foto: Radoje Zivanović

Radoje je vrhunski gitara majstor, o njegovom umeću na gitari ne treba puno pisati već se prepustiti uživanju u sviranju narodnih kola poput Oplenačkog veza ili Tigar kola i drugih..

https://www.youtube.com/watch?v=5d2XfxPq4rQhttps://www.youtube.com/watch?v=DJ8WeLze7cY

Živi sa porodicom i radi u Beogradu a rado se vraća i u Topolu, kao i Vinču, odakle datiraju njegovi muzički geni.

Takodje, ponos ovog velikog majstora gitare su sin Aca Živanović, koji je od pre nekoliko godina u samom vrhu estrade.

Danas je Aca veliki pevač, kompozitor, aranžer, gitarista a nedavno je snimo novi singl “Opasna po život “, dok je ćerka Karolina najmladji magistar muzike u Srbiji i zaposljena je u RTS-u i Radio Beogradu..


Klik na sliku-Foto: Radoje Zivanović

Sada, kada iza sebe ima uspešnu karijeru i uspešnu decu, može se slobodno reći da je neko ko je uspeo i u muzičkom i u porodičnom životu.

Živi sa porodicom i radi u Beogradu a rado se vraća i u Topolu, kao i Vinču, odakle datiraju njegovi muzički geni.

dejan domicc222212.
dejan domicc121213 .

Ali, nije Radoje samo zaljubljenik u muziku, već je neko ko mnogo voli motore. 

Omiljeni su mu BMW, tako da u letnjem periodu često vidjen gost u Moto klubovima,  gde  se rado sastaje sa moto prijateljima, kako iz Topole tako Iz drugih delova Srbije, odakle se kreće u moto obilazak naše Zemlje.


Radoje nije neko ko se mnogo javno eksponira, iako je javna ličnost, a kao što smo na početku teksta pisali, neko je ko je itekako poznat na muzickoj sceni I ko cenjen medju kolegama.

Neko je ko saradjuje sa celom estradom i nema pevača koji ne želi da radi sa njim.

Kako je Radoje rekao za nas portal: „Renome produkcija Siniše Kajmaković iz Bijeljine je moja matična kuća i najvise radiim za njih.“


Mnogim mladjim gitaristima od prvog slušanja  je postao idol, a starijim generacijama muzičara prema Radoju se gaji veliki respekt..

Danas ima ORKESTAR RADOJA ŽIVANOVIĆA, radi svirke širom Srbije i Evrope, ali posle napornih muzičkih noći uvek uspeva da uredi vrhunski svoja dvorišta, koja su, kako njegovo ogledalo, tako I ogledalo Topole.  Kako je rekao za naš portal MEDIA PS, nije lako održavati sva 4 mesta,  kao i restoran na putu  za Beograd, ali kada se nešto voli, nije ni teško.

Do sada je na preko 100 albuma svirao poznatima pevačima i iza sebe ima mnogo odsviranih hitova.

I kao što i sam naslov kaže, Radoje Živanović je danas, kada se sve sagleda- NIKADA JAČI

ESTRADNI KUTAK