Čuvar vlaške i dobre narodne pesme-Jasmina Ristić

  • Autor: Saša Prokić

27/10/2019

Jasmina Risitć je neko na koga treba obratiti pažnju. Naime, nedavno smo pisali tekst vezan za njen singl Dugme, a sada smo hteli da vam je predstavimo kao nekog ko neguje kako vlašku pesmu, tako i pesme koje se ne kose sa sadašnjom hiperprodukcijom.


Postala je prepozantljiva po pesmama poput Oduvek i zauvek , Mene imaš samo ti, Vlaško punoletstvo i druge.

A ako malo bolje slušate njenje pesme, videćete da pored atraktivnog izgleda ima i glas koji je karakterističan i da su pesme koje ona snima, pesme koje su nekada bile aktuelne. Iako se danas svira i peva nešto drugo,Jasmina uspeva da očuva tradiciju dobre narodne i vlaške muzike.

Danas, da bi snimio tako nešto moras biti samouveren i ostati veran sebi, a Jasmina to jeste.

Ali, i kako smo saznali, do Nove godine se očekuje njen novi singl koji će biti u nekom novijem muzičkom pravcu, ali opet u duhu dobre pesme.š

Ljubica 22
Ljubica 11t

U svemu što radi podržava je njen suprug Srećko, koji je takodje muzičar  ali I od nedavno ima svoju produkcijsku kuću PT produkcija..

Kada se spoji lepo i korisno to jedino može biti dobitna kombinacija..https://www.youtube.com/watch?v=2YcpNG7u0Vshttps://youtu.be/ARCTlp36Gxchttps://youtu.be/CtEHZ9-FBp8https://youtu.be/_cPFVeT2PpU

Stoga vam preporučujemo da poslušate pomenute pesme Jasmine Risitić i podržite je da očuva dobar zvuk narodne i vlaške muzike.

mikrofon 2
note2
ESTRADNI KUTAK