U Šapcu grejanje jeftinije za 10% !!!

  • Autor, foto : Sara Stojićević

27/09/2020

Toplana grada Šapca spremna je za novu grejnu sezonu od 15. oktobra. Građani će već od 1. oktobra osećati toplotu u svojim stanovima jer tada počinje toplotna proba.

Vest koja će posebno obradovati sugrađane jeste 10% niža cena grejanja.

– Toplana dobro posluje. Cena grejanja koja iznosi 50-60 000 dinara po sezoni biće 10 posto manja. To znači da će građani, zavisno od veličine stana, uštedeti 5-6 000 dinara, a za veće stanove i više. To je značajna ušteda za svako domaćinstvo- rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović u današnjoj poseti JKP “Toplana Šabac”.


Direktor JKP “Toplana Šabac” , Slobodan Jerotić, istakao je da je u poslednje tri godine povećana efikasnost toplotnog izvora, smanjeni su gubici u distributivnoj mreži i uvedeni su novi softveri za optimizaciju.

– Koristeći podatke Hidrometeorološkog zavoda, radili smo prognoze i došli do zaključka da možemo napraviti uštedu građanima koji su priključeni za “Toplanu”. Jedni smo od pet toplanskih sistema u Srbiji koji koriste obnovljive izvore energije. Bitna stvar je to što je u januaru Gradsko veće donelo odluku o investiranju u razvoj distibutivne mreže. Građani samo treba da se prijave u “Toplana Šabac” i biće priključeni na dostributivnu mrežu- dodao je Slobodan Jerotić.

EKONOMIJA VESTI GRADA ŠABAC