Predsednik Vučić objavio lepu vest za penzionere !!!

23/03/2020

Posebnu pomoć i podršku imaće oni koji ne budu otpuštali ljude .NA vanrednoj konferenciji za novinare posle sastanka sa ekspertima iz Kine i prestavnicima kriznih štabova, održana je vanredna konferencija za novinare, na kojoj je presednik Aleksandar Vučić izjavio da se priprema ozbiljan paket mera.  prenosi portal novosti.rs

trong>- Spremićemo značajan i veliki novac. Da obećavamo ono što su veliki evropski lideri obećali nećemo, a neće ni oni to uraditi. Mi te bajke da pričamo nećemo. Napravićemo ozbiljan i veliki plan i pre svega baziran da pomogne privatnom sektoru – istakao je predsednik i dodao da se neće smanjivati penzije.

Prema njegovim rečima, gledaće da najviša moguća stopa rasta na kraju godine bude -2.

– Martovska penzija neće ići u dva dela, već u jednom 10. aprila, plus 4.000 dinara dodato za svakog penzionera – rekao je Vučić.


 Mnogo malih ljudi i malih firmi dalo je donacije. I njima beksrajno hvala – rekao je Vučić i dodao da će program biti baziran prema granama koje su najviše izgubile, i to od 25 do 4,5 milijarde.

On je istakao da  Srbija zahvaljujući dobrom radu ima novac i nema problema sa likvidnošću.

– Radićemo i pravićemo ozbiljan program. Izaćićemo za 10 dana sa ozbiljnim programom i sprovešćemo ga u delo kao što smo i reforme 2014.godine. Verujemo da ćemo i u ovoj situaciji biti jedna od tri zemlje u Evropi koje će da najmanje osete posledice – dodao je Vučić i naglasio da će posebnu pomoć i podršku imati oni koji ne budu otpuštali ljude.

Kako kaže, država će naći način da ih pomogne.

EKONOMIJA