Potpuna rekonstrukcija saobraćajnice koja povezuje Ćupriju sa jednim od najvažnijih srpskih manastira – Ravanicom !!!

  • Izvor: N. Erić

04/08/2018

[views]

Ćuprija-„Mislim da ćemo i ove godine da imamo rast budžeta. On je dosad bio 700-750, a smatram da će ove godine dostići 800 miliona dinara. U prvoj polovini godine smo gledali da smanjimo rashodnu stranu zbog kapitalnih investicija koje nas očekuju“, reči su Ninoslava Erića, predsednika opštine Ćuprija.

trong>Kapitalne investicije – to je razlog zašto je rashodna strana u ovom trenutku mala. Do kraja godine će se to iznivelisati – kao prošle i pretprošle godine – i imaćemo suficit u budžetu.“, rekao je  Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija, predstavljajući članovima Opštinskog veća Izveštaj o izvršenju budžeta za period od 01. januara do 30. juna 2018. godine.

U svojevrsnom fiskalnom preseku prve polovine tekuće godine, predsednik Erić je izneo i podatak kojim može da se podiči malo koja lokalna samouprava u Srbiji. Naime, javni dug Opštine Ćuprija pao je ispod famoznih 10 procenata, što, kako je Erić naglasio, nije moglo da ostane bez pozitivnih reakcija, i dodao:

„Mi smo opština koja je svoj javni dug smanjila na ispod deset posto budžeta. To je nešto što je važno za sve građane, što je takođe važno i za Republiku, jer nas oni prate i kontrolišu kao lokalnu samoupravu. Bio sam na sastanku u Kabinetu predsednice Vlade gde smo javno pohvaljeni zato što smo jedna od retkih opština čiji je javni dug manji od 10 odsto. Znate da je u Republici mnogo veći javni dug; mi smo, u trenutku kada sam bio na tom sastanku u Vladi, imali dug ispod deset odsto, i još smo, u isto vreme, na računu imali dovoljno novca da taj dug potpuno pokrijemo. Dakle, apsolutno smo finansijski stabilni i možemo da krenemo u velike investicione projekte koji nas očekuju. Jedan od tih projekata je stadion, odnosno izgradnja atletskog centra; zatim, tu je i ono što smo obećali – spomenik caru Lazaru, a podsećam da je završen i Plan generalne regulacije gradskog naselja Ćuprija, čime su stvoreni preduslovi da se krene sa poslovima oko izgradnje novog mosta na Velikoj Moravi.“

Ipak, najsvežija informacija koju je Ninoslav Erić danas podelio sa svojim kolegama iz Opštinskog veća opštine Ćuprija, tiče se potpune rekonstrukcije saobraćajnice koja povezuje Ćupriju sa jednim od najvažnijih srpskih manastira – Ravanicom.

„Radimo i na nekoliko drugih većih projekata. Upravo sam dobio dopis od Puteva Srbije u kome se potvrđuje da će Republika da nam finansira put od Ćuprije do Senja. Put će biti potpuno rekonstruisan, biće širi, a sve će to da rade Putevi Srbije, i ja očekujem da radovi na deonici od auto-puta do manastira Ravanica krenu do kraja ovog meseca. Predsednik Vučić, kad je dolazo u Ćupriju, pitao je kako bismo mogli da približimo manastir narodu, na šta sam mu ja rekao: – Prvo put a onda sve ostalo“, zaključio je Erić svoje današnje izlaganje.

Recimo i to da je na 46. redovnoj sednici Opštinskog veća moglo da se čuje kako „ćemo se i dalje fiskalno odgovorno ponašati, ali da ćemo i da trošimo novac za investicije“.

EKONOMIJA