ODRŽANA 4. SEDNICA SO SVILAJNAC !!!

  • Izvor, foto : Opština Svilajnac

10/11/2020

Danas je održana četvrta sednica SO Svilajnac, kojoj je prisustvovalo 40 odbornika.

Na sednici je usvojena 31 tačka dnevnog reda od kojih se najveći broj odnosio se na razrešenje i imenovanje Upravnih i Nadzornih odbora javnih preduzeća.

Većinom glasova 27 odbornika, između ostalih predloga, usvojen je Predlog odluke o usvajanju Izveštaja o izvršenju budžeta opštine Svilajnac za period od 01.01. do 30.09.2020. godine, zatim Predlog odluke o proširenju delatnosti KJP ”Morava”, kao i Predlog odluke o upravljanju javnim parkiralištima na teritoriji opštine Svilajnac. Najveći broj pitanja i primedbi opozicioni odbornici imali su na stavke budžeta.

Polemika se vodila i u okviru tačke koja se odnosila na program rada Centra za brigu o porodici, deci i osobama sa invaliditetom za 2021. godinu, zatim naplatu parkiranja u gradu, kao i o poboljšanju sigurnosti u saobraćaju posebno u seoskim sredinama.


Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović obavestio je odbornike o realizaciji trenutnih projekata i najavio probu nove kotlarnice u toku ove grejne sezone i zvanično otvaranje sportske sale Srednje škole.

Milanović je rekao da je Opština Svilajnac nedavno uplatila i novčane nagrade za 54 studenata koji imaju prosečnu ocenu preko 9, dok je, govoreći o trenutnoj epidemiološkoj sitaciji, naglasio da bi uskoro na snagu mogle da stupe nove mere u skladu sa odlukama republičkog Kriznog štaba.

Na sednici je potvrđen odbornički mandat Miroljubu Spasojeviću, a ostavku na mesto odbornika podneo je dr Saša Atanasković.

EKONOMIJA VESTI GRADA SVILAJNAC