Telekom Srbija zvanično je postao vlasnik kablovskog operatora, Kopernikus Technology!!!

  • PR tekst

13/02/2019

[views]

Telekom Srbija zvanično je postao vlasnik 100 odsto udela, drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, Kopernikus Technology, saopštila je danas ta kompanija.

Kako se navodi, preuzimanjem je Telekom Srbija povećao svoju televizijsku korisničku bazu za oko 30 odsto i time povećao svoje učešće na tržištu televizije za sedam odsto.

„Od sada će i korisnici Kopernikus Technology imati pristup najnovijim tehnologijama i sadržajima koje pruža Telekom Srbija, a kao paket dobrodošlice dobiće 27 novih televizijskih kanala“, navodi se u saopštenju.

Kopernikus Technology ima više od 200.000 televizijskih i internet korisnika, posluje u 60 gradova širom Srbije i pruža usluge televizije, interneta i fiksne telefonije, sa kvalitetnom infrastrukturom koja omogućava pružanje najsavremenijih usluga u više od 300.000 domaćinstava.

Telekom Srbija, kako dodaje, radiće na tome da pored postojećih kanala dodatno obogati ponudu televizijskih sadržaja dosadašnjim korisnicima Kopernikus Technology.

Poslovni planovi Telekoma Srbija, koji predviđaju i akviziciju kablovskih operatora, usmereni su, kako se navodi, ka pozicioniranju kompanije kao regionalnog lidera u oblasti telekomunikacija i deo su globalnog trenda ukrupnjavanja telekomunikacionog tržišta.

BIZNIS REČ EKONOMIJA