11/12/2019
[views]
Knedle sa šljivama, sastojci:
1 kg oljuštenog krompira
na vrh noža soli
120 gr brašna
1 žumance
1 kašika ulja ili maslaca
style=“text-align: center;“>Punjenje:
20 komada zrelih šljiva
Za valjanje:
150 gr kristal šećera
150 gr prezle
nekoliko kašika ulja
Knedle sa šljivama, priprema:
- Krompir, najbolje beli, oljuštiti, iseći na kriške, naliti ga hladnom vodom i posoliti. Kada je skuvan, ručnom pasirkom ga ispasirati.
- U prohlađen dodati žumance, brašno, ulje-maslac. Začas se smesa zamesi. Uzimati je u ruku, koju možete nauljiti, da se testo ne lepi i u sredinu ušuškati raspolovljenu šljivu. Zamotati testo oko šljive.
- U veću šerpu staviti vodu da proključa, i regulisati umereniju temperaturu.
- Knedle spuštati u vodu i kuvati ih još minut-dva nakon dizanja na površinu.
- U većem tiganju, na malo ulja propržiti prezlu da porumeni.
- Šupljom kašikom vaditi knedle i spuštati ih na prezlu.
- Drmusanjem tiganja uvaljati ih u prezlu i posuti kristal šećerom.