Pomoravski klubovi kolo vode – Statistički podaci Zone Zapad Fs Ris Niš posle 5. kola

PR tekstVELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE

Autor Nebojša Garašević



Zona Zapad Fs Ris Niš je ove godine startovala sa 12 klubova i to 7 iz Pomoravlja i 5 iz Rasinskog okruga.

Fk Orlovi Jasenovo

Smanjenje lige se pokazalo kao ispravnom odlukom jer nam donosi uzbudljive, kvalitetne utakmice, nema rezultata i golova za Ginisa, liga u kojoj svako svakog može da pobedi, pobednici se ne znaju do kraja utakmice.

Od 7 Pomoravskih klubova u vrhu tabele nalaze se 4 kluba iz Pomoravlja, tri iz opštine Despotovac, “Orlovi” sa 13 bodova, “Rembas” i “Sloga” po 12 i četvrta ekipa je “Mladost” iz Jovca sa 9 boda. Kvalitet je na strani pomoravskih klubova i bolja organizovanost i rad je u tim klubovima.

Odigrano je 30 utakmica i postignut 101 gol ili 3,36 po utakmici. Domaći su dali 61 ili 2,03 po utakmici, a gosti 40 golova ili 1,33 po utakmici. 

 Od 30 utakmica, domaći su pobedili na 19 utakmica ili 63,33 posto, gosti su 8 puta slavili 26,66 posto i 3 nerešena susreta ili 10 posto.

Domaći su najviše golova dali u 3. kolu -17, a najviše golova palo je u drugom kolu – 23, gosti su najviše golova dali u 4. kolu i to 11.

Najviše pobeda domaći su ostvarili u trećem kolu- 5, a gosti su najviše slavili u 4. kolu 3 utakmice.

Nerešenih utakmica nije bilo samo u četvrtom kolu.

Dve utakmice su završene rezultatom 1:1 i jedna 0:0. Najviše pobeda imaju “Orlovi”, “Rembas” i “Sloga” Despotovac po 4, a bez pobede je Gfk “Tabane” Jagodina, koji su doživeli i najviše poraza- 4, a bez poraza su samo “Orlovi”.

Najviše golova dali su “Orlovi”- 18, “Rembas” i “Mladi Borac” po 13, a najmanje dali “Lugomir”- 3, “Župa”- 4 i Gfk “Tabane” –  5 golova.

Najviše golova primili su “Mladost” Jovac i “Mladi Borac” po 13 i Gfk “Tabane 12” gola. Kod kuće najviše golova su dali “Orlovi” I to 12 golova , “Rembas” i “Mladi Borac” po 9 golova.

Najmanje golova primile su ekipe “Rembasa”, i to  3 gola, “Župe”  4 gola i “Lugomira” 5 golova.

U gostima najviše golova su dali “Orlovi” I to  6, “Jastrebac” i “Mladi borac” po 5 golova,  a najmanje u gostima su dali “Lugomir”, “Kopaonik” i “Župa” po 1 gol, a kod kuće najmanje golova su dali “Mladost”, “Župa”, “Lugomir” i Gfk “Tabane” po 2 gola.

 Prvaka lige treba tražiti u u klubovima  iz Resave koji su trenutno i vodeći dok, se u trku može uključiti i “Mladi Borac” iz Sedlara.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA VESTI GRADA DESPOTOVAC VESTI GRADA JAGODINA