ČETIRI MEDALJE ZA MLADE HEMIČARE NA MEĐUNARODNOJ HEMIJSKOJ OLIMPIJADI U SAUDIJSKOJ ARABIJI

PR tekstVELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE

Autor:MEDIA PS

Međunarodna hemijska olimpijada najprestižnije je takmičenje srednjoškolaca nadarenih za hemiju. Ove godine Medjunarodna hemijska olimpijada održana je u Rijadu u Sauijskoj Arabiji.

Foto Privatna arhiva

Srpski tim bio je sastavljen od četiri izuzetno talentovana mlada hemičara, koji su osvojili četiri medalje, jedno zlato, dva srebra i jednu bronzu.

Janko Popović, učenik Matematičke gimnazije iz Beograda osvojio je zlatnu medalju, Bogdan Eger iz Osme beogradske gimnazije i Lazar Lazarević iz Valjevske gimnazije osvojili su srebrne medalje, a Dušan Đurđević iz Gimnazije u Ćupriji osvojio je bronzanu medalju.

Postignutim uspehom ovaj tim mladih hemičara našao se u samom svetskom hemijskom vrhu. Ove godine na takmičenju je učestvovalo 87 država i skoro 350 učenika iz svih krajeva sveta.

Kao i prethodnih godina, rukovodilac i glavni mentor srpskog tima bio je dr Dušan Sladić, redovni profesor Hemijskog fakulteta u penziji, a pripreme učenika vodio je i dr Niko Radulović, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO VESTI GRADA VESTI GRADA BEOGRAD VESTI GRADA ĆUPRIJA